Archive for the ‘aktivitetspromenad’ Category

Ha en underbar Söndag!!

DSC_0017

Vaknar med ett leende, när jag kommer att tänka på gårdagens förmiddagsprommenad man slutar aldrig att förundras…

Blev ordagrant ”på hoppad-och korrigerad” av en flock novisa herrar på våran promenad igår, den första börjar med att skälla ut oss med voff-voff och den andra med att stega fram och vilja hälsa på hundarna, en kaxig herre med en massa åsikter och som minsann tävlat hund i SM *fniss* jo, jag tackar ;)

Älskade duktiga lille Dante som hjälpte matte att tala om att så GÖR man minsann INTE !! först SKÄLLA på oss och sen STÖRA på träning-promenad!!

Ser fram emot ännu en härlig höst- dag  :)

/ Kram

 

 

okej…fredag igen…

och det ska vara massor av snö på gång :( ( hur roligt låter det men det är la bara att åka med…

I Onsdags var det klolippdax & träff med ”viftgänget” på kype i Borås på kvällen. Bonno & jag fick trevligt sällskap och skjuts av Sussi med Isiss, vi var 6 hundförare med 8 hundar som trotsade vädret… där det tillslut blev en blandad aktivitetspromenad efter en mindre överläggning tror allt att det här vädret få oss att tappa humöret lite…vi arrangerade dock ett antal hundmöten, hälsa, gå slalom och lite olika inkallnings-situationer som korta paus i promenaden. Till nästa gång efterlystes det mera planering.. att var och en tar med ett önskemål…vi kom ju oxå på att vi har små rally-skyltar i fickformat…

Torsdags var vi och kollade lokal… Dewa & jag, den skulle passa oss perfekt stort och bra lite mattor bara så blir det kanon!!…kunna gå till en träning innomhus denna varga-vinter, lyxigt !!  nu väntar vi bara på att fastighetsägaren ska komma hem så vi kan få ett pris och ett bra sådant förhoppningsvis och ett OK !!  Sedan var det jobbartorsdag som gällde, Jari tog hundarna i går hm.. har husse hemma på heltid nu.

Fredag…var det nu då och ännu mera snömassor på gång…Min dietkur har snart pågått i 2 veckor och visst det går upp & ner emellanåt. Får nog ta och gå ner och kolla, tycker allt att  ”livet känns lite lättare”…mm får nog dock köra på någon vecka till…

Ha en skön fredag alla :) )

Hittat ett fynd…

en skön söndagspromme...Inte många timmar med dagsljus denna månaden. Kom ut på åtminstonde en låång runda innan mörkret började falla och det var ljust, tränade lite focus i grusgropen & inkallningar enitaget växelvis från både ligg och sitt så det blev lite stadgeträning i grusgropen innan vi traskar vidare till skogs på ganska plant underlag, vilket jag känner knät nog behöver ett litet tag till. Jag parkerar mig på en stubbe mitt i skogen en stund för att se vad hundarna tar sig för när vi bara är stilla dom börjar nosa sig runt och kommer längre o längre ifrån, tänkte kolla hur mycket koll dom har mitt i sitt nosande reser mig och börjar sakta gå åt andra hållet hinner inte långt innan dom kommer rusande. Blir lite skogsaktiviteter på stubbar, stockar & godis-sök innan vi fortsätter för att avsluta turen med att gå ut på ön vid Kroksjön där jag fick en häftig upplevelse med Putte. Vi gick ut på ön, där släppte jag dom lösa igen och vi bara strosar runt lite bland alla dofter rätt som det är står Putte på kullen och ser ut som ”han hittat ett fynd” och yes kommer springande i full karriär med det i munnen och såg överlycklig ut det var ett kamben från revbenspjäll, bra finner jag mig och ropar när han kommer till mig tänker shit inget bra ben att tugga på och säger tack 2 ggr och han släpper det massor av bra igen och godis så klart, ska nog kunna lära honom att apportera tillslut ;)

Måndag ny vecka & vintertid…

full koll...Nu blir det mörkt tidigt på kvällarna får försöka tidigarelägga den sista kvällsrutten nu då.  Idag blev det en ganska sen första-prommis ja det hann ju nästan bli lunch & han där uppe bjöd på regn idag oxå men vad gör väl det…för det var riktigt skönt ute 12 grader. Jag går med Bonno idag och tränar focus, han börjar bli riktigt allert på tempoväxlingar & ändrade riktningar. Gjorde mina små försök att försöka springa ifrån honom i skogen är inte helt enkelt han håller sig väldigt tajt nära hela tiden, kunde göra någon rusning åt motsatt håll allt emellanåt men hinner inte gömma mig och visst det är bra han har full koll på var jag är ;)

Vill inte…

Härligt höst gula nyanser...vara hemma har varit ute väldigt mycket med hundarna idag och haft lite olika godisgömmor, upp & hoppa på olika stubbar, bänkar, stenar och stockar, lite träd & stolpkoncentration med koll på vilken väg jag tar. Var ute säkert 2 tim på förmiddagen i dugget men vad gör det sen var det hem och fixa lite lunch, ladda om tvättmaskinen, ge hundarna mat. Sedan packade vi in oss i bilen och åkte till Hofsnäs med fikakorg strosade på vandringslederna där så Dodingarna...mycket underbara färger mår så gott ute vill inte åka hem till röran…

Skön prommis innan jobbet…

Hopp upp...Ja vi var ute riktigt länge både i skogen och promenadstråken kring kroksjön medans solen var framme var riktigt skönt innan jag går på jobbet kl14:00. I skogen arrangerade jag lite gömme, godis-sök, hopp upp & ner på stockar och stubbar, tränade lite stanna och komma en och en. Avslutningsvis hamnade vi uppe vid campingen vid kroksjön där jag band upp dom en & en och körde våran ligg-under-gång-kampanj mycket störning där idag Putte gick bättre än Bonno på det momentet idag men han är mera störningskänslig…stå på stubbar...

tidig aktivitetspromenad…

Oj…klockan är 10:00 och alla morgonbestyr klara och en aktivitetspromenad med båda själv avklarad. Tränade på att få bådas focus med snabba vändningar åt olika riktningar, lite hoppa upp och stanna. Stanna kvar medans jag impoviserade lite gick iväg och kollade blåbärsrisen, gick till en papperskorg längre bort. Satte dom & stanna och ropade in dom en och en med variation på vem som fick komma först. Tränade båda på min ”OBS”- signal =kontakt och vara nära.

Klorna klippta igen på båda igår 23/7 (ej Bonnos sporreklo ännu). Blir pälsvård i eftermiddag…måste !!

Måndag hela dan…

Sköna promenader mellan skurarna och vi har faktiskt inte blivit blöta en enda gång :) snacka vädervariationer. Idag blev det aktivitetspromenader på båda promenaderna, vi tränade både focus och fotgående i mänskliga möten och stadga parkerade Putte lite här och var för att gå iväg och göra något annat med olika störningar på olika platser. I samhället blev vi plötsligt 7 hundar (med våra) på liten yta, fick ganska snabbt en plan jag som inte alltid är så snabbtänkt…såg ganska snabbt att den ena utav dom 3 stora hundarna vi mötte var ett svårt möte.  Putte larmade på en kort stund men jag lyckades bryta det med ett godis-sök och båda damsög trottoaren efter morötter.

Vi körde lite klick & trick inne idag oxå och Putte är pågång att gripa apporten bättre och bättre. I dag kunde jag inte låta bli att klicka när han testade en ny kul grej…jag stod på knä på golvet och han knödde sig och gick under mellan mina ben ha..ha han är allt bra rolig. Jag fortsatte med ligga platt den är Bonno riktigt snabb med nu. Hade även framme pilatesbollen att dom skulle putta den med nosen och det funkade oxå bra…funderade lite på om jag kanske skulle belöna när dom tog tassen på för då fick dom iväg den bättre målet kanske skulle vara att dom står upp emot bollen på två tassar och förflyttar sig kan det funka tro ??

Söndag…

I dag på förmiddagen fick husse gå med Putte under stora protester (fr, husse). Behöver focusera på Bonno allt emellanåt, tränade honom att gå fot vid mänskliga möten vill träna in samma signal på honom som på Putte. Lite sitt och ligg på olika platser, front 1-2-3 steg bakåt och lite snabba vändningar. Han fick gå lös i skogen och där tränade vi lite inkallningar. Sen var det bara hem och luncha och iväg till jobbet. På kvällen tog vi en samhällsrunda gick till kyrkogården och tittade till pappas, farfars & farmors grav det andas fridfullhet att promenera där det blev en fin och solig kvällsrunda,  vi har ett ombytligt väder dom sista dagarna. Tillbaks till bilen och insläpp i bilen larmar våra små monster på för fulla muggar dom tyckte nog det blev för jobbigt en större hund kom för nära bilen dom stegade nästan rakt fram så jag visste det egenteligen men det var bara att stänga luckan dom tystnade efter en liten stund skulle nog kanske gjort på annat sätt egenteligen skulle inte tagit in dom i bilen men men gjort är gjort men vi stod och pratade hundutställning med dom en stund.

det somriga vädret verkar forts…

Supertötta jag hela dagen…kom dock ut på promenad innan 10…tänkte att jag går bara en bit så får jag se hur varmt det är men det blåste ganska gott då och det blev fortf, skugga från träden. Så det blev en kroksjötur, chansade och rinde Dewa på vägen för att kolla hur långt hon kommit, hon tog bilen upp till sjön. Hann träna lite inkallning en och en, och fotgående runt en som skulle sitta kvar inne i skogen där det var skugga. Tränade lite passivitet en stund när ett rullstolssällskap var på förbifart. Fick trevligt sällskap av Dewa och hundarna. När vi sedan går förbi en ”kur” hoppar jag till av Puttes reaktion när han plötsligt såg en hund liggande..En äldre hund som låg där helt ointresserad av oss. Jag frågade om vi fick lov att träna på att gå förbi och det var helt OK så jag band upp dom och gick förbi med dom en och en…tränade att gå fot förbi, vilket gick bra denna gången. Det var en lätt hund som inte brydde sig så mycket om oss.

Return top