Archive for the ‘Bonno’ Category

Älskade lille vän vad du fattas oss!!

Bonno 13/7-05—1/3-18

Vi vet ju alltid att dagen ska komma men….det gick alldeles för fort, kan fortfarande inte fatta och det gör så ont!!! För en månad sedan tvingades vi att ta det så fruktansvärt tuffa/tunga beslutet att låta dig vandra över regnbågsbron.

Vår allra bästa vän! Puttes bästis, Dantes lekfarbror och vår/min coola, busiga, charmiga, lojala och högt älskade träningsvän som för alltid kommer att ha en mycket speciell plats i vårt/mitt hjärta.

Ta hand om dig tills vi ses igen.

Bonno som valpBonno i badkaretsitta fint i lådan      DSC_0087bonno älskar sin blåa pipkatt...fullsizeoutput_cc2blöt pom...Snöbus Bonno...ja...är pågång...saknar goa Bonnobus...mums!!Bonnobus...Hej...men...trött-go och nöjd Bonno... DSC_0006

 

en liten uppdatering…

 

 

 

 

DSCN7213

Oj vad tiden rusar på ;) och plötsligt har det nästan på blivit sommar snart bara en vecka till midsommar.

Har varit ute på några tävlingar med pomsen inga höjdar resultat men skojjigt har vi haft och det är det som räknas.

Bonno har fått sitt RLD F  vi har nu även tre godkända resultat i avancerad klass men vi känner oss inte riktigt redo för någon mästarklass start än….min tanke var att ta en liten time-off med Bonno resten av sommar-säsongen eftersom han inte varit riktigt pigg och inte startat honom förrän till hösten igen men det verkar som om han börjar hitta formen, nästa start är på lördag i Falkenberg och funkar det någorlunda där med tanke på störningar…så funderar jag på att anmäla honom till Laholm.

Bonno blev årets rallypom fick fin rosett & diplom på pomspecialen i Habo när vi var där.

Bonno tävlade senast i Osby och det blev en delad 2:a placering, han fick sin första pokal.

Stolt över duktiga lilla rallyräven Bonno.

.DSCN7001DSCN7007DSC_0046

 

Rallytävling Borås BK

Igår 19/8 var det tävlingsdax för Bonno igen, vi packade in pomsen ja även husse följde med denna söndagen. Jätteroligt att han vill följa med och ett extra plus får med en massa bildbevis hem.

Det blev ännu en varm söndag det var 5 startande klasser med 105 starter, vår banritare och domare för dagen var Mats Jansson det var en trevlig men lite lurig bana med många sitt igen. Bonno hade startnummer 18 av 30 startande i klassen, vi var första ekipaget ut efter fikapaus, laddade honom med morötter…

första skyltarna gick han lite trögt men efter spiralen piggade han på sig 1:a skylten var sitt-sitt framför-vänster ingång-sitt blev direkt -1 poäng för (sen) men ändå väldigt nöjd med den skylten för han hade bra stadga, försökte inte ”tjuvstarta” snygga och raka sitt!! 2:a skylten snurr BRA! 3:e skylten 1-2-3 back -1p x3 (2 nos + 1 sned)= -3 4:e skylten höger spiral BRA! 5:e skylten sitt-ligg-sitt BRA! 6:e skylten 270 grader höger runt BRA! 7:e skylten sitt-sväng vänster ett steg sitt BRA! 8:e skylten sitt-stå gå runt BRA! 9:e skylten enkel spiral BRA! 10:e skylten sitt-sitt framför-höger ingång sitt BRA! 11:e skylten åttans frestelse BRA! 12:e skylten sitt-sväng höger ett steg-kalla in -1 poäng (nos) 13:e sväng höger BRA! 14:e hinder BRA! 15:e sväng vänster sitt BRA! 16:e  270 höger BRA! 17:e sitt-ligg gå runt -3 poäng för (bris) vet i tusan vad han tog det på summa sumarium -8 i totala poängavdrag och vi hamnade på slutpoängen 92 poäng av 100 möjliga och med en fin pommentar igen…nöjd med den lille rallyräven JA ;) ))

Var en supertrevlig dag och en välorganiserad tävling på en trevlig klubb, nu är det ett tag till nästa tävling…

Härlig hundsöndag…

med alla poms och husse på Marks BK, vår domare och banritare för dagen var Jutte Sigsgaard, en lite lurig bana med krav på att matten har koll på skylten och höger & vänster ;) Växelvis sol och riktigt varmt emellanåt med bilen i skugga och kylduk på Bonno så funkade det bra det var  6 klasser med 101 starter i rallylydnad, kul att sporten växer!! och en massa goa hundmänniskor med sina voffar.

 

Bonno hade startnummer 8 och jag laddade med morötter innan ingången vet inte riktigt hur han kändes denna gången, för i mitt huvud var jag mest orolig för värmen delar av planen var i skugga och delar av planen var väldigt varm jag lyckades inte riktigt gå in i ”våran bubbla” några för snea sitt men han lyckades med ”nöd och näppe” hålla ihop sig på en lång bana 17 stationer, låg på väldigt vissa sträckor och en massa sitt som lätt blir snea då…

1:a skylten var snurr, BRA! 2:a enkelslalom, BRA! 3:e sitt-sitt framför-höger ingång sitt, BRA! 4:e sitt sväng höger-ett steg sitt BRA! 5:e 8 ans:frestelse, BRA! 6:e hindret BRA! 7:e sitt-helt om vänster frammåt BRA! 8:e sväng vänster sitt -1 sned, 9:e 1-2-3 backa -1 bris, 10:e sitt-lämna-sväng höger ett steg-kalla in-sitt -1 bris, 11:e sitt-stå-gå runt BRA! 12:e sitt-sitt framför-vänster ingång-sitt BRA! 12:e spiral-höger BRA! 14:e sväng höger-sitt BRA! 15:e 270 gr höger BRA! 16:e sitt-sväng vänster ett steg sitt -1 sned, 17:e tyskesvängen BRA! … och rusar iväg på slutbelöningen till skuggan..

.

Dagens tävling gav 96 poäng av 100 möjliga och en tredelad tredjeplacering med en härlig domarkomentar igen :) nöjd och stolt över våran lille rallyräv…

Grattis alla som var med och gjorde fina banor, poäng och placeringar.

Torsdag & sviiinkallt…

Putte & Bonno tycker det är alldeles för kallt, kan bara vara ute korta stunder får köldkramp i tassarna. Dante däremot verkar inte ha lika ont utav det…fullt ös medvetslös. Tänkte ta med honom på ett eget äventyr nu men det får väl vänta en liten stund eftersom han stensomnade i mitt knä, uppdatera lite här istället då.

På förmiddagen fick alls varsin likadan tuggis men alla två var godare än min egen tyckte Dante, och lyckades lura av Putte hans. Bonnos vågar han sig minsann inte på…några sekunders ouppmärksam matte så hade ett par skor som låg i vägen råkat ut Dantes nåldynevassa tänder. Spegelgarderoben har funnits här hela tiden men idag först upptäckte han att det var en likadan hund som han själv i den och som dessutom ill-blängde och skällde ut honom…nog har man underhållning hela dagarna, sysslolös…aldrig och har ett härligt liv, ja.

Bonno var med själv till VillGotts hund hos goa Ninni och tränade rallylydnad igår. Vi har varit ett härligt gäng som har tränat tillsammans några onsdagar och igår var det redan sista gången men jag hoppas vi ses på tävlingsbanorna till våren…

Torsdagsträning med tranemojyckarna ikväll…

Mål för 2012

Det känns ganska bra att ha ett mål att sträva efter även om dom kan bli förändeliga under resans gång ;)

Bägge pommarna ska börja året med att starta i fortsättningsklassens rallylydnad på My Dog det känns stort och oerhört spännande, det är den första och enda tävlingsanmälan inför nästa år hittills…

Putte ska fortsätta med tävlingslydnaden, är anmäld till kurstart v 3. Mål & tanken är att anmäla och starta honom i LK1, att starta och ett ev, 2:a pris ;) känns stort !! i vinter ska vi träna mycket detaljer-kedjor och stadga, vi ska ta tag i apporteringen och hoppet, framförallt jag måste hitta mig själv-mitt focus i tävlingslydnadssammanhang-vill få till många träningstävlingstillfällen. Jag kommer troligtvis att starta honom i någon mer rallytävling under 2012. Målet där är att plocka den andra pinnen och få ytterligare någon 100 poängare.

Bonno är anmäld till rallykurs på ”Vift” i vår avancerad klass med honom kommer de oxå att bli mycket detaljträning, framförallt att hitta tilbax till rätt position i vinter. Målet är att få ett antal 100 poängare med honom, plocka andra pinnen och eveltuellt starta någon tävling i avancerad klass. Eventuellt FS/HTM-kursen.

 

 

Sammanställa 2011 för Bonno…

För Bonno var det rallykursstart redan i februari då Karin & Jan från Svenskt Hundcenter kom till Tranemojyckarna och körde en uppdateringskurs i alla klasserna inför det att rallylydnaden blev oficiell i somras. Den var riktigt bra änteligen fick jag ordning på mina fötter.

Därefter har kurserna på ”Vift” för Annika varit igång.  Torsdagsträningarna har varit igång under hela året och ett antal tävlingar detta året med.  

Innan rallyn blev officiell hann vi upp i avancerad klass och startade i en tävling på falkenbergs BK, det var en väldigt varm sommardag nästan till på gränsen för varm för Bonno. Där gjorde vi en fiin bana körde dock på 2 skyltar i högerhandlingen + var extra nöjd med den sittande honnören som vi tränat lite extra på med fördröjd belöning 67 poäng fick vi behålla, bästa poängen i klassen ;) Vi har varit ute och tävlat en del både inoff och officiellt det har både gått bra och mindre bra, mycket har hängt på mig och en massa ff eftersom även pomme nr 2 blivit ganska het vilket kan stressa mig lite.

Även med Bonno har vi tagit några högre poäng i år på SBK i Göteborg nyb 95 poäng och på Marks BK 93 poäng bägge tillfällena kändes det bra,  är ju inte alltid som känslan överenstämmer med poängen. Vi har startat vid 4 tillfällen i fortsklassen med 2 godkända resultat, vi har lyckats diska oss och fått EG vid några tillfällen men nu det känns som om vi så sakteliga är påväg uppåt den sista tävlingen med megastörning i Göteborg på hundarenan avslutade vi tävlingsåret med ett godkänt resultat 71 poäng, kändes riktigt bra…och jag hade ett lugn trots en het hund som jag under resan lyckades samla ihop tillslut. Har planerat in lite extra vinterträning för pomsen, framförallt Bonno och ingår i en täningsgrupp på VillGotts hund, superbra-skoj och nyttigt nya hundar, ny störning. Även Bonno har fått sin första titel RLN-diplom finns att beställa.

Bonno har även gått en FS/HTM-kurs, vilket han tyckte var superskojjigt..,men mycket att tänka på, har ev, en inplanerad fortsättning med honom…

Tävlingslydnadsrapport & lite rally…

Söndagskursen för bästa lottis 12-16 var riktigt bra, vad gör vi mellan momenten och hur belönar du, uppskattar hunden din belöning ?? Ska försöka träna in en ritual och belöna Putte med jag vill försöka få han att förstå att nu tycker matte att jag är riktigt bäst…göra ett ”mellanmomenten” till ett eget moment, tryggt både för mig och Putte, kanske kan bli en liten belöning i sig inför stora slutbelöningen…oxå var det där med slutbelöning ska försöka bli bättre på att alltid ha slutbelöning vid alla träningstillfällen inte bara på tävling…visa-träna-koppla upp-springa dit tillsammans…gjorde ju alltid så på rallytävlingar i början när jag började tävla men blev tvugen att plocka bort momentet visa och i ryggsäck för dom blev alldeles för ”hotta”, har det sista haft den  fickan…men det är klart…tack bästa Lottis klart att man ALLTID måste ha en slutbelöning i såväl träning som tävling…

Sedan var det fika och mellasnack förberedelser för filmning, jag bestämde mig för att ta vårat STÅ…dom olika delarna hur vi tränar det, i fotposition, framför, kast bakåt,  kast åt sidan och slutligen mitt kommando stå-kvar-halvhalt och att jag går vidare…han har snygga stopp men kan kanske få till ännu snyggare tvärstopp, fick tips att lägga ut extern belöning bakom även kasta över huvudet bakom honom och att öka avståndet när jag backar, så det ska vi träna vidare på här…det var en väldigt givande kursdag lyx vi var 4 som fick ha Lottis i 4 timmar, så nyttigt att titta på och lära utav varandra…

I måndags var det ännu mera TL för Putte, vi körde varsitt pass och tittade på varandra…Jag hade med mig slutbelöning i form av kletig leverpastej i en snusdosa som jag visade innan vi gick  in och förvarade i ryggsäcken. Blev inropade 2 ggr, belöna! i eftersnacket kom vi på att det var onödigt för Puttes del för han såg lagom och fiint focuserad ut vid första ingången, okej nästa gång kör vi bara 1 inrop ;)   ställa upp inför ställandet stod-kvar, skulle droppa en godis framför framifrån…hur dum är jag ibland där har jag ju tidigare avslutat momentet med att ge godis framifrån från handen naturligtvis börjar han röra sig *ler* nästa moment var linförighet med några belöningstillfällen från handen, jag måste tänka på farten igen speciellt i högersväng där han flyter ut lite och att jag ska säga spring i språng för att få honom att hålla positionen…jag gjorde ett helt om åt vänster och ett åt höger, vänster är snyggt när han håller i position men kan vara dumt att chansa…måste bestämma mig åt vilket håll jag ska ha den. Sedan var det läggandet inför det momentet får jag för mig att ta i honom och säga nu ska vi göra ligg, det ska jag aldrig mera göra då tog han till skall och blev alldeles tossig en stund och la sig gjode han inte heller…man kanske kan göra så inför en fartgrej typ springa fort får testa en annan gång…Nästa träningspass ska inte belöningarna komma från handen utan han ska få ett litet godis-sök som belöning istället, använda näsan en stund lugnar kanske en het pom lite + att han bör vara uppbunden eller i bur i väntan för att kunna koppla av…

I Onsdags fick Putte åka med till VillGotts hund och träna rallylydnad, vi har kommit med i en träningsgrupp där…skitskojjigt med trevliga hundar och mattar, nya störningar!! tränade endast memorerade skyltar, Putte focuserad och inget skall i träningen, han tar lättare till skallet när skyltarna kommer fram…

Igår var det torsdagstäning hos tranemojyckarna som blev en trevlig träningskväll igen, Bonno och 8 hundar till tränar rallylydnad…lyckad kväll.

Idag är det Fredag och då vankas det julbord på Åhaga ;)

Ha det gott / Kramiz…

4/12 lite snö till 2:a advent…

Ja, nog tusan kan man hitta några positiva bitar med ”snöeländet” det blir ljusare, renare hundar och vi har ju egen LYXIG innomhuslokal att träna hund i ;) )

FS/HTM uppvisningen gick bra fast den inte blev riktigt som jag tänkt, uscha var skitnervös och helt taktlös tur man slapp se sig själv…och *attans* vilka duktiga hundar & mattar med häftiga uppvisningar. I mars kommer samma grupp att gå en fortsättningskurs på 2 tillfällen och däremellan ska vi försöka få till några söndagsträningar.

I tisdags bokade Bonno och jag  in oss på den öppna träning på VillGotts hund, även Sussie och Isiss hängde på, focuserade på kontakt och lite memorerade skyltar, Bonno pigg & på nya hundar och miljö störde inte speciellt mycket när vi väl kommit igång. Fick reda på att vi kommit med i träningsgruppen som startar innomhus nu på onsdag ska bli skitskojjigt att få öka störningen med ytterligare okända hundar och miljö…

I torsdags fick vi kärt besök från Stockholm så huset blev fullt och pommarna fick nosa på bebis, Neelam 9 månader för första gången…det blev intensiva dagar men riktigt roligt!! vid lunchtid i lördags gick deras tåg tillbaka till stora staden…

Plötsligt hade vi fått en reservplats till Rallytävlingen i Göteborgs hundarena, gav mig lite beslutsångest en stund innan jag bestämde mig för att åka, jag och Bonno körde till Borås fick åka med mysiga Ann och Beda i hennes bil utrustad med GPS, Jari blev smått orolig när han såg min vägbeskrivning *skratt* du kommer aldrig att hitta ;) Det var en väldigt välarrangerad tävling av Ale BK, vår banritare och domare för dagen var Birgitta Elgh

…hade väl inga större förväntningar, läktare och helt ny miljö såg det som ett ypperligt tillfälle att hämta information på hur pass störningskänslig Bonnobusen är blev endast lite uppvärmning uppe på läktaren där det var ganska trångt…ute spöregnade det och endast en liten kortis bredvi precis innan vi gick in på planen, blev väldigt positivt överraskad av att miljön inte störde honom speciellt mycket, han är på-taggad på gränsen till över t… och jehoa-glad, han är mycket väl medveten om slutbelöningen som vankas efter tävling…

Vi gick ut som startnummer 12 och första skylten var sitt-sväng höger sitt BRA, nr2. var en spiral höger -3 i avdrag han flöt ut i position, nr3. var 1-2-3 backa det är en skylt som det verkligen går troll i…ojoj en extra snurr och springa runt matte -10 poäng, nr4. var vänster sväng sitt BRA, nr5. var sitt-framför sitt-in vänster sitt gav oss 2 snea sitt och bris -3 i avdrag, nr6. var sitt-ligg-sitt även här bjöd han på något extra trix -10 poäng, nr7. var sväng vänster BRA, nr8. var enkel slalom BRA, nr9. var snurr BRA, nr10. var 270gr-höger BRA, nr11. var spiral vänster BRA, nr12. var tyskesvängen BRA, nr13. var sväng höger sitt gav en bris+pos -4 i avdrag, nr14. var hindret trodde en stund han skulle vägra men tog det BRA, nr15. var vänstersväng BRA och sista skylten nr 16. sitt-stå gå runt gjorde han skitsnyggt :) )) och målgång…Är supernöjd med mitt eget focus på banan och att hans påattityd inte stressade mig… så gott!! för han var nästan övertaggad,  istället fick jag honom till att gå ner ivarv och focusera bättre efter några skyltar, läktare med folk och att det cirkulerade stod folk srax utanför banan störde honom inte specielllt…och jag hann med att registrera det medans vi gick banan, han börjar kännas tryggare och tryggare i dessa sammanhang bara han kan få sitt lilla lugn i sin bur i väntan…Är skitnöjd och så stolt över liten busepom, faktiskt ;) )) 71 poäng och godkänd och det var den andra i fortsättningsklassen…Vi ska fortsätta att träna på position, högerspiralen, sitt-ligg-sitt, sitt-framför sitt vänster ingång sitt…focusera på stadgan i dessa sitt…högersväng och sitt.

Hade en supertrevlig dag med en massa goa hundmänniskor, grattis alla för fiiina poäng och utföranden det var jättemånga duktiga hundar och förare och gulliga ”viftvänner” hade ombesörjt kaffet och dopp för dagen, tack alla för en supermyyysig dag/ Kramiz…

1 Advent…

Första julen i nya köket, hittade vad jag skulle tillslut det blev inte riktigt som jag tänkt men ganska nöjd med att jag lyckades hitta en färgskala som matchade fondväggen. Nu är första ljuset tänt, frukosten intagen och här har även stormen Berit anlänt.

Bonno ligger och laddar inför kursavslutningen i FS & HTM  idag och vi ska köra ett godisklassprogram till musik, ska bli riktigt roligt att titta på allas små program…skitkul ska det bli, upplägget kommer att bli som en träningstävlig med godisbelöning, fast skit- nervöst…JA!!! *puh* tur man slipper se sig själv, känner mig fullständigt taktlös i detta sammanhang…

Ha en fiiin 1 Advent / Kramiz…

Return top