DSC_0020

2015 gick vi inkallningskurs, rallykurs, öppna träningar på ”Vift” och Lydnadskurs för Lottis på Elfsborgs BK.

På Vifts rallykurs, öppna träningar och inkallningkursen fick jag hjälp med att släppa mitt ”huvudbry” (att köra med lös hund)  överträna/störningar för att få väck känslan i mitt huvud, så bra träningar!!

Inkallningskursen var riktigt bra för mig och Dante, fick självförtroendet tillbaka. Har varit osäker, då den lilla snabba hunden!! vilket hans matte inte är ;) Fick lära mig att lita på honom och lära mig hans brister.

Vårt huvudsakliga focus med rally-tävlingarna (-15) var att träna i så många olika miljöer som möjligt och det blev några starter för Dante med lite blandade resultat dock alla godkända förutom sista i höstas på Borås BK, den utmaningen blev alltför svår med en massa harlortar på hela planen.

Inför tävlingarna -15 kunde jag aldrig riktigt hitta den där ”goa gå in i bubblan-känslan”, kände mig osäker på våra rutiner inför tävling. Bra träningar/tävlingar gav oss en massa positiva saker att registrera.

I lydnadslydnaden tränar vi platsen, mycket stadga/olika positioner på olika platser eftersom han inte känner sig helt trygg i situationen när jag lämnar honom, vilket han visar med skall. Vill att han ska känna sig helt trygg och ha en ”hög” igenkänningsfaktor inför dessa moment i lydnaden.

Tränar även på med apporten det börjar ta sig så sakteliga, tack vare Lottis kloka ”tänk”! hittade vi ett belöningsätt som han verkligen älskar, att bli beundrad!! tränar lite fjärr och mycket fotgående med div, svängar. Skulle vilja starta honom i år, gillar lydnaden!!

Förra årets rallylydnadsresultat taggar mig till att träna vidare då våra resultat 2015 bidrog till att Dante blev årets rallypom nr:1 stolt matte över denna arbetsglada lilla hund!!

DSC_0040

 

Vad har vi gjort i år -16

Gått passitivitetskurs för Ulrika Olsson, väldigt nyttigt för oss!!

Personspår/viltspår, heldag på Vift för Annika Hernqvist/Catarina Eng. Kul!! imponerad Duktiga Dante!!

Vi tränar Nose-Work!! (Putte går kursen för Ninni hos tranemojyckarna men alla tre får träna, hemma) riktigt roligt tycker vi alla 4!!

I går (18/4-16) startade vi på säsongens första rallylydnadstävling (fortsättningsklass) men den får bli ett eget inlägg

Ha en fiin dag!!