Archive for the ‘Dante’ Category

Tacksamhet, varje dag!

 

 

 

DSC_0194DSC_0032DSC_0227

Älskar livet alldeles för mycket för att hänga upp det på jobbiga saker som värk, elände, negativitet och saker jag inte fixar (just nu) försöker plocka fram positiva saker för det gör mig glad tror att det finns någon slags mening med allt. Försöker istället hitta kraften i små nya/gamla mål att att fokusera på, små saker med en medveten närvaro i det jag gör och tar en sak i taget.

Är väldigt tacksam/glad att Dante svarat så bra på medicineringen för det är det absolut viktigaste, att han mår bra! (visst går man med en viss oro, anfallen är vidriga!! peppar peppar 2 anfall på 8 månader) medicinering kommer att vara livslång, på sista provtagningen låg han på bra värden. Ny provtagning om 6 månader.

Och…vad händer, hade nästan på gett upp!

DSC_0261

Helt plötsligt fick jag ett glädjande besked, i vecka kom bekräftelsen även i pappersform. SKK har omprövat Dantes tävlingsdispens efter att de fått in nya uppgifter och vi har fått OK!! att tävla i rallylydnad, nosework och tävlingslydnad, får nypa mig lite i armen för tror knappt att det är sant!!

Tror den lille ”arbetspommen” mår bra av att ha fått en lite mer målmedveten matte…

fullsizeoutput_e66IMG_2237fullsizeoutput_c9e

Jag vet, tävla är inte allt! och jag skulle aldrig tveka att stryka oss/bryta ifall Dante skulle ha en dålig dag för hans mående går före allt annat men att att ha ett val att kunna tävla det skapar en träningsmotivation hos mig att träna=lyckokänsla att gå in i bubblan med hunden och göra något kul och utvecklande tillsammans, får mig att för stunden glömma min kassa ork-energi-kroppastolle med massvis av värk.

Mina/våra goa septemberpojkar, Putte blir 14 och Dante 7 år nästa månad.

IMG_3339

Ha en fin söndag!

 

Känsla av berg & dalbana…

Dessa tre små älskade fluffbollar är världens bästa medicin! De får mig att komma upp och ut varje dag, ger så otroligt mycket glädje, kärlek och massor av positiv energi!!

Visst är man lyckligt lottad när man får leva/dela livet med sina 4-benta små vänner…

Träna hund, göra något kul med hundarna ger mig ett slags lyckorus lite likt en ”morfinkick” ger mig en härlig ”må bra känsla” om så bara för en stund och hur konstigt det än låter,  faktiskt för stunden få mig att ”glömma” den envisa värk och orkeslöshet som envist förföljer mig…

En liten ”matte-dipp”

Vi missar My Dog i år, anmälda/kom med men stök oss… JA! ”piss-tråktgt” hade verkligen sett fram emot det men Dantes hälsa går före allt annat vill inte utsätta honom för den extra stress som det blir under ett dessa evenemang, när vi inte riktigt vet vad det är med den lille hunden.

fullsizeoutput_cb0

De sista veckorna har en större dipp/oro kommit över mig.

Det hela började i våras (mars) när Dante skulle munsaneras och fick hjärtstillestånd då påbörjade vi en utredning med ett ultraljud på hjärtat i april vilket, visade ett litet blåsljud hittades som kommer att följas upp årsvis för övrigt bedömde de honom som en pigg/frisk hund som då gav en oerhörd lättnad…

Ända tills…

Nu under en 10-12 veckors period haft 5 EP-liknande/kollapser det känns som om livet bara rasar och man blir så orolig i mattehjärtat. Massor av timmar i telefon, pratat med behandlande vetrinärer, försäkringsbolag och kollat var/hur vi kan det bästa omhändertagandet inför en eventuell MR-röntgen och denna vidriga maktlöshet/oro av att inte veta vad det är? när det kommer? och då finnas tillhands för att hjälpa lille vännen igenom dessa vidriga anfall…

(Vi fick en snabb remiss och gjorde en neurologisk undersökning 4/12 på Helsingborgs smådjursklinik ”din Veterinär” för att se hur vi ska gå vidare det som ställer till det är att han fick hjärtstillestånd under narkos i våras…)

Efter vidare konsultationer/övervägningar och kaos i matte-huvet när vi fick svar gällande vår medicinerings fundering var det inte det optimala i nuläget eftersom felmedicinering faktiskt kan skada hunden mer så känns det som att det finns ingen ”genväg” än MR-röntgen. Slöinge skickade remissen till Helsingborg i går sen gick det snabbt, som tur var!!  Väntan/undran vad det är med lille hunden är VIDRIG!!! I morgon bitti åker vi till Helsingborg…

En annan mental ”mattedipp”!! funderar ibland på ifall en sjuk matte påverkar hundens hälsa…

Även detta året har varit ett ”skruttår” min hälsa är inte den bästa totalt energi/orkeslös, kraschar varje dag allt jag gör går på ren envishet och vilja! fattar inte riktigt vad det är!? Alla prover är bra och det har blivit väldigt många, borde ju vara kärnfrisk!!!

Tre månader utan medicin och jag blir påmind om vilket helsike det var för ett år sedan, gällande huden *gah* för en vecka sedan höll jag på att spräcka spegeln på morgonen när jag såg mig i den, såg ut som att jag varit i slagsmål under natten. Tur att jag hade betapred och kortison hemma det fanns inget annat än att självmedicinera. Fick en akuttid till hud naturligtvis imorgon som jag blev tvungen att avboka idag (ska ju till Helsingborg i morgon) men fick OK gällande självmedicineringen i avvaktan på ny teltid med min läkare på torsdag…

Något positivt! mitt i allt medic-yogan/mindfullness stärker/hjälper mig att orka vidare, (tror att många människor i detta uppstressade samhälle skulle må så mycket bättre av att få in lite ”lugn-ro-balans” i sina liv).

Idag kändes det bra att

”bara få skriva av sig” lite, behövde nog det…

fullsizeoutput_ca1IMG_0595fullsizeoutput_cc2IMG_2237IMG_2109FA865C61-3A4C-4613-A082-BF72DB382686

 

Ha det gott och håll gärna några tummar för Dante i morgon…

När man lyckas ”sätta den rätta känslan” på tävling….

glader...

 

Det var mer än ett år sedan jag började skriva på detta inlägget…

Två timmar innan SBK tävling stängde anmälan till rallytävlingen på Marks BK klickade jag in och anmälde Dante till säsongens (2016) första tävling, trots min känsla att jag inte säkert visste ifall jag skulle ha energi att genomföra den och att vi varit lite dåliga på träna det sista, blev lite intensiv träning samma vecka för genomkörning av de olika momenten, ifall jag skulle känna för att starta…

Dagen innan körde jag igenom honom med en rallybana tre gånger, första och sista med megabelöningar och lite Nose-Work träning hann vi även med under dagen…

Min tanke var att vi skulle hunnit med en promenad på tävlingsdagen och ”dränera” lite energi. När jag går och lägger mig på kvällen hade jag fortfarande inte bestämt mig för ifall jag skulle orka åka eller inte. Gör dock de förberedelser jag brukar göra inför tävling ändå. När jag vaknar på morgonen ösregnar det, inte tusan blev man speciellt taggad av det!

Fick inte till planförberedelserna till 100% men beslutade mig för att åka, Dante var taggad och kändes riktigt fin på uppvärmningen. Anmälan klar och med banskissen i handen, började även jag känna mig lite taggad inför banvandringen det var en kul bana med några tempoväxlingar och med en väldigt kort sträcka spring efter en spiral den gav mig en liten känsla av ”bad feeling”

Vi gjorde några uppvärmningspass innan det var vår tur att starta och jag hade verkligen den där goa känslan ”i bubblan” bara hunden och jag…

Inropade på start och känslan bara är där (minns det som igår fast det är över ett år sedan) fina lilla hunden går som en klocka, fin attityd och vi bara gör, jag varken ser eller hör något runt mig det är bara Dante och jag!! Det hade varit vår första 100 poängare OM jag inte hade missat att springa den där korta sträckan, nu blev det en 90 poängare istället men känslan och Dantes runda var en 100 poängare för mig, sen att jag inte lyckades ha huvet med mig för den missen. Var rätt sur på mig själv där ett tag!! Men idag ett år efter och man fortfarande kan plocka fram känslan och Dantes prestation, är värt så mycket mer!!

Blir ”nästanpå” lite sugen att ta tag i rallylydnaden igen, har inte startat en enda rallytävling 2017 .

Ha en fortsatt fin helg :)

 

Dante, året som var och vad händer…

DSC_0020

2015 gick vi inkallningskurs, rallykurs, öppna träningar på ”Vift” och Lydnadskurs för Lottis på Elfsborgs BK.

På Vifts rallykurs, öppna träningar och inkallningkursen fick jag hjälp med att släppa mitt ”huvudbry” (att köra med lös hund)  överträna/störningar för att få väck känslan i mitt huvud, så bra träningar!!

Inkallningskursen var riktigt bra för mig och Dante, fick självförtroendet tillbaka. Har varit osäker, då den lilla snabba hunden!! vilket hans matte inte är ;) Fick lära mig att lita på honom och lära mig hans brister.

Vårt huvudsakliga focus med rally-tävlingarna (-15) var att träna i så många olika miljöer som möjligt och det blev några starter för Dante med lite blandade resultat dock alla godkända förutom sista i höstas på Borås BK, den utmaningen blev alltför svår med en massa harlortar på hela planen.

Inför tävlingarna -15 kunde jag aldrig riktigt hitta den där ”goa gå in i bubblan-känslan”, kände mig osäker på våra rutiner inför tävling. Bra träningar/tävlingar gav oss en massa positiva saker att registrera.

I lydnadslydnaden tränar vi platsen, mycket stadga/olika positioner på olika platser eftersom han inte känner sig helt trygg i situationen när jag lämnar honom, vilket han visar med skall. Vill att han ska känna sig helt trygg och ha en ”hög” igenkänningsfaktor inför dessa moment i lydnaden.

Tränar även på med apporten det börjar ta sig så sakteliga, tack vare Lottis kloka ”tänk”! hittade vi ett belöningsätt som han verkligen älskar, att bli beundrad!! tränar lite fjärr och mycket fotgående med div, svängar. Skulle vilja starta honom i år, gillar lydnaden!!

Förra årets rallylydnadsresultat taggar mig till att träna vidare då våra resultat 2015 bidrog till att Dante blev årets rallypom nr:1 stolt matte över denna arbetsglada lilla hund!!

DSC_0040

 

Vad har vi gjort i år -16

Gått passitivitetskurs för Ulrika Olsson, väldigt nyttigt för oss!!

Personspår/viltspår, heldag på Vift för Annika Hernqvist/Catarina Eng. Kul!! imponerad Duktiga Dante!!

Vi tränar Nose-Work!! (Putte går kursen för Ninni hos tranemojyckarna men alla tre får träna, hemma) riktigt roligt tycker vi alla 4!!

I går (18/4-16) startade vi på säsongens första rallylydnadstävling (fortsättningsklass) men den får bli ett eget inlägg

Ha en fiin dag!!

Tävlingsrapport :)

På torsdag kväll ringde de från Kinds BK och säger ni är med, om ni vill starta och det är ju klart man vill eller…

I onsdags hade vi jyckepromenad runt sjön 15 hundar deltog med mattar & hussar, kaffekorgen var med och byggde en rallylydnadsbana på grusplanen bland husbilar och husvagnar, mycket och bra störning där. Alla pommarna fick köra banan. Putte och Dante gick riktigt bra, Bonno var ganska på. På torsdags kvällen körde jag några rallymovs utan skyltar på gräsplanen i blåst och regn.

DSC_0014

På långfredagens morgon, en gråmulen dag packar vi ihop oss i bilen pomsen och jag en kvarts bilresa till en rallytävling känns ganska lyxigt i dagsläget. Anmälan och dagens banskiss ritad av Mona Bratt, en trevlig bana men med mycket spring, hua var min första tanke det har vi inte tränat mycket på…springa fram till ett fronta sitt, ja ja tänkte jag ganska snabbt -släpp det som du inte kan påverka som bana, väder osv, focus på det jag kan påverka träna några spring, försöka hjälpa Dante så mycket det bara går att framförallt vara tydlig. Tog ut honom vid två olika tillfällen innan start, nosa in sig och kolla läget med rastning och 2 korta träningspass. Plockade sedan ut honom ganska tidigt 3-4 hundar före våran start så han fick känna in våran ingångsposition, han kändes lugn och på. Vi gick ut som startnummer 31 var näst sist så vi hann att kolla på många ekipage i lugn och ro före våran start, observerade att många hundar hamnade i dofter som var svåra att släppa vid skylt 2 och 3 här får vi jobba på tänkte jag ;)

START.. Vi får till en fin ingång och start, jättenöjd!! Första skylten är sitt stå BRA! Nästa är en dubbel slalom där fick vi ett -1 poäng för nos nr: 3, helt om vänster BRA! nr: 4, enkel slalom BRA! nr: 5, 260°vänster BRA! nr: 6, 270° vänster BRA! nr: 7, sitt-spring BRA! nr: 8, sväng höger i spring BRA! nr: 9 spring fram till frontaskylt 1-2-3 back BRA! nr: 10, 270° grader vänster i spring här blev det ett -1 poäng då vi var lite för långt ifrån skylten nr:11 spring fram till höger spiral där fick jag 2 koppelsträckningar då han fick syn på golfarna -2 poäng men han släppte det fort, vilket var väldigt BRA! nr 12 tempobyte normalt igen nr 13: sitt framför-höger ingång-sitt där fick vi ett -3 poängs avdrag för position, jag var säkert otydlig där konsekvens efter springet, kanske nr:14, helt om höger BRA! nr 15: tyskesvängen BRA! MÅL = belöning, kaninboll och megagodis i snusdosa…

Resultatet blev en delad 3:e placering på 93 poäng, Duktig liten Dante! stolt matte :) Han kan vara lite svårtippad men gör han något bra så kan han göra det riktigt bra, bara jag kan lära mig att ge han rätt förutsättningar. Han har en helt annan motor än mina 2 andra poms…ÄLSKAR ATT ARBETA!! och jag måste!! vara noga med mitt tänk gällande OFF-knapp!! rätt årstid för ute träning på den…

Hade en fantastiskt trevlig dag på Kinds BK, roligt att komma ut och träffa rallyfolket igen! :)

Dante 2 år 22/9-13 och tävlingsrapport…

 

DSC_0038

Grattis Dante!! Lycklig över nya kossan och pipisar och köket bjöd på glass. Är så glad att uppfödaren Angelica Persson gav oss förtroendet att ta hand om denna underbara, arbetsglada lilla pom :)

DSC_0004

I söndags (29/9) anordnade Kinds BK sin första rallylydnadstävling, nybörjarklass med 32 starter.

DSC_0014

 

Dante startade som nr 14 på en trevlig bana, ritad av och dömd av Jan Johansson. Banan bestod av 15 moment mitt största huvudbry på banan var sitt-ligg-gå runt då han gärna vill lägga sig på armbågarna när vi tränar ute men han fixade den, avdragen vi fick var inte många på våran runda i  ”lilla bubblan” några små -1 poängare och en -3 poängare sammanlagt – 7 poängavdrag.

 

DSC_0009

Godkänt resultat och fick behålla 93 poäng  utav 100 möjliga och en 7:e placering, så stolt matte :) duktiga lilla hund!!!

Det är SÅ roligt att ha ännu en hund att börja om från början med, rally är roligt!!

Nu håller vi på att piggar på oss efter en tråkig magbacill och jag har sedan i måndags haft ny syssla ”bajskoll” hoppas på att den ger sig till helgen och att Putte & Bonno slipper den.

Dante är anmäld till en helgkurs i lydnad på klubben…

Augusti och full fart…

DSC_0014

med träningar och kurser SÅ KUL!! :)

Aktiviteten runt tranemojyckarnas rallyträningar har tagit fart här i sommar inte ovanligt att det dyker upp 10 tal härliga hundar med glada mattar/(hussar), är så himla roligt att se rallylydnaden växa!! inte ovanligt på tävlingar idag med att det är bort emot 100-150 startande ekipage med en hel massa olika hundraser/åldrar på både människor och hundar, supergillar verkligen tjusningen med rallylydnad!!

DSC_0009

Små gulle-pluttarna på bilden var dom inte gamla, Putte runt 2 år och Bonno 1 år, älskade pommar!! <3

Lydnadslydnaden är minst lika rolig/fast jag är inte lika bekväm i den men det tar sig så sakteliga, vi skulle behöva mycket tävlingsträning och träningskompisar med focus på bara tävlingslydnad, både jag och Dantis.

Dante har varit satt på vila ett tag, nu har Tina på Tinas hundhälsa, känt igenom honom, smärtar ingenstans, fina knän, rör sig obehindrat, sakta skritt passar han (har aldrig tänkt på ifall han alltid gjort det) men tydligen inte helt ovanligt att hundar gör det när man går riktigt sakta, det enda hon kunde känna en viss skillnad på höger/vänster lårmuskel, vi har fått lite träningsuppgifter som vi kan pyssla med hemma och öka på succesivt…sitt-ligg var visst bra oxå, så nu får vi väl träna fjärren då ;) Nu ökar jag på aktiviteten sakteliga och håll tummarna!! på att det inte kommer tillbaka…

Va ute på en härlig runda med poms på förmiddagen och blev lite full i skratt, ser ju varje promenad som ett träningspass, nördig som man är och möter två söta små damer som tar sig fram lite skröppligt Putte och Bonno ser det ultimata nu kan det lätt bli utedelning, fast Dante tyckte det var lite konstigt och inte nog med att gången var ojämn dom tittar på honom med ;) …hör bakom ryggen, Oj är du så arg *fniss* Dante arg, lite upprörd bara och till saken hör strax innan hade vi ett hundmöte som var galet svårt för alla tre, mötte en stor blandis med sin matte som snodde kopplet runt ett träd med hunden en meter framför henne det blev ett trångt och svårt möte som inte gick att rädda upp* jisses* vad det tjatades fyra pojkar (mötet var oxå en unghund) emellan en stund fast det lugnade sig fort…och Dante hade nog inte riktigt gått ner i varv när damerna dök upp…

Ikväll bär det av till Hallå hund med Putte/ träningstävling i avancerad rally för Yvonne & Anders Andersson :)

Ha en fiiin torsdag…

Dante 2012 / mål 2013

 

När jag började tänka lite löst på hur våran valp-resa 1 år med Dante har varit, fick jag en stund en vag känsla av att vi inte gjort så mycket men när jag börjar memorera så vi allt varit ute på en hel del äventyr som har gett mig en massa information, har varit ett härligt men intensivt år…

Valpkurs för Lottis Andersson

Unghundskurs för Lottis Andersson

Grundförberedande tävlingslydnads-kurs för Lottis Andersson

Kombo-kurs hos Annika Hernqvist på Vift

Tävlingslydnadskurs som startade nu i höstas för Lottis Andersson och pågår/

Vi har ställt honom på 2 inofficiella utställningar och en officiell. Han har startat i en inofficiell rallytävling.

Han har fått följa med på en massa olika klubbar som sällskapshund när Bonno har tävlat  i somras och försöker att alltid passa på att ta vara på tillfällena att träna något…fast emellanåt känns det som om vi inte kommer någon vart, kanske borde focusera på att bara träna Dante i någon månad och se vad som händer…

Delmålen/ fortsätta träna tävlingslydnad regelbundet och träningstävla minst 2 ggr/månad med mycket focus på att kedja olika delar och hitta en tydlig mellanmomentsbelöning…

Fortsätta gå TL-kursen+ gå lite kurser på nya ställen, försöka komma ut och träna på olika klubbar, många olika platser-störningar. På fredag ska jag gå en focus-kurs med honom på ”motiverade hundar” och på Söndag ska vi lösa hundbiljett till My Dog…

Anmäla till klass 1 tävling till hösten 2013 och starta med sikte på…någon 10:a men nödvändigtvis inte göra alla momenten ifall vi inte känner oss klara ;)

Träna lite rallylydnad för att eventuellt starta honom i några officiella rallytävlingar nyb-klass under sommaren med sikte på ett RLD diplom i nybörjarklassen…

Under resans gång ska jag försöka få till lite mera ringträning och några små inoffare att träna på för att ev ställa honom på någon vid någon större officiell utställning i slutet på 2013.

Han har fått prova på viltspår ett kortare motivationsspår med (nötblod) med en rådjursklöv på slutet, det tyckte han var skojjigt hittade tillslut efter att han gått till starten 2/ggr och kollat, det ska vi göra fler gånger.

Han har en helt grym attityd, uthållighet och har en helt otrolig arbetsglädje…men emellanåt är det som om han totalt saknar impullskontroll och bara kan dra iväg, vilket kan göra att jag inte fullt ut kan lita på honom men jag måste nog lägga lite extra träning på bara honom i några månader kanske jag kan få honom att bli mer observant på mig, se mig som roligare än det som plötsligt dyker upp ;)

 

Utställning i Borås 29/9

Inget regn hejdar hundägare från planerade utomhusaktiviteter hade en supertrevlig dag på inoff-utställningen i Borås, trevliga glada människor och hundar trotsade vädret…på sina ställen var det lervälling, vi hade tur som fick husera i ett tält när det regnade som värst. Dante fick kliva in i ringen 4 gånger, så bra träning…fick fin kritik igen HP & BIR, lille fisen ;) och plötsligt hade vi blivit anmälda till en officiell utställning…

.

 

 

22/9-12 Grattis Dante 1 år…

Return top