Det är fortfarande ganska mycket snö kvar, just här i Tranemo…man kan hitta små fläckar där det är snöfritt, nu vill jag komma ut på en plan och träna både rallylydnad & lydnadslydnad med pomsen, tävlingssäsongen har redan startat…

När jag för ett tag sedan anmälde alla tre, så hade jag väl inte någon större förhoppning på att få köra alla tre då jag visste att det skulle bli lottning *ler* och nog tusan kom alla med, kände mig definitivt inte redo för att köra Dante, ja-ja tjecka läget ut och hämta information som Lottis brukar säga…

Något ringrostig startade jag iaf alla tre hundarna på Marks BK 24/3 i ganska extrema förhållanden i blåst, band som fladdrade, skyltar och nummerlappar som flög och på asfalt där det låg träbitar…

Mina farhågor inför tävlingarna ute var med Dante; med honom har jag ännu inte skapat en bra tävlingsrutin. Dit vi har kommit är väl i stort sett att jag är extra tydlig i vad vi ska göra, i rallyn värmer vi upp med omvänd lockelse jag huksitter framför honom, snurren och mycket handtecken det han hittills har fixat är 6 skyltar utan belöning i trygg miljö med kända hundar för övrigt så kan han skyltarna en och en.  I lydnadslydnad kör vi backafot, omvänd lockelse i fotposition, inga handtecken och jag mera strikt…Jag var medveten om att han skulle tycka att det är ganska svårt att plötsligt komma ut och tävla i för honom en helt ny miljön eftersom vi tränat mycket inne nu. Tänkte gräs och mycket hundar, lite som att släppa ut en kossa på grönbete när man heter Dante och är 18 månader. Nu blev det inte gräs, utan asfalt okej, lite bra kanske tänkte jag för på asfalt har vi tränat en hel del dock inte med så mycket hundstörning och band som fladdrar, skyltar som flyger, träpinnar på marken…och med honom blev det ungefär som jag trodde, det var svårt!! debuten avklarad och med faktiskt 45 poäng utav 100, vilket dock ej är godkänt men nu vet vi vad vi ska träna på…Kursstart planerad för honom på Hallo Hund 2/4 för Yvonne Andersson :)

Farhågorna med Putte; hans skall och hindervägran…herrejisses den lille plutten gör en fiin bana, tar hindret och inte ett endaste skall, hör dock att han piper, Hildur Persdottir domaren för oss hade gjort en bana som passade honom perfekt 80 poäng utav 100 möjliga. Avdragen var två stora poäng -10:or / fel övning på skylt sväng vänster sitt där vet jag inte vad som hände och sitt kvar sväng höger kalla in där vet jag att han reste sig, jag tar på mig det för jag var säkert otydlig där…

Farhågor med Bonno; debut i ny klass, högerhandling, nya skyltar, förlängd belöning, honnörshund och vara honnörshund. Han är något trögstartad innan han väl kommer igång men sen vaknar han till men han hinner få 3 bris (-3) på sitt-ligg-sitt, på sitt-stå-gå runt, på helt om ifrån varandra. 1 sned sitt (-1) på sitt sväng vänster-sitt 1 nosning (-1) på 8 frestelse och 2 positionsfel i högerhandling (-6) på 8 frestelse och en stor fel övning (-10) för en fortsättningsskylt, på sitt-framför sitt-höger ingång-sitt i högerhandling även den tar jag på mig visade säkert fel…honnören sittande på höger sida fixade han klockrent 79 poäng utav 100 möjliga, fixade den lille rallyräven ;)

Hade en mycket trevlig-solig-blåsig och lång dag med härliga hundmänniskor, hundar… fast det var ganska körigt och mycket att hålla i huvudet när man ska köra tre hundar och dessutom i olika klasser, *fniss* hann inte ens med att gå på toa för då ringde dom efter mig, spring nu är det banvandring för avancerad klass. Stolt & nöjd med pommarna tre…

Nu laddar vi för nya tävlingar, nästa blir Höganäs / och har även anmält till 3 rallytorsdagar (utb) på Hallo Hund för Yvonne Andersson med Bonno & Putte.

Ha det gott / Kram