Fick höra det senast för en liten stund sedan, är ju inte många som uttrycker det högt, kan mer känna att det sägs i det tysta så mycket kurser du gått och han fortfarande kan skälla vid hundmöten men sen att dom inte ser vad den egna hunden sänder för signaler, är ju en annan sak. Idag hade jag två lugna hundar vid detta hundmötet med hjälp av råa morötter som dom fick leta efter och som tog en stund att tugga på det resulterade i att hundmötet gick in på rätt sida om sin matte och stannade där jag gjorde bara ett snabbt microstopp för det kändes riktigt bra, bytte några ord -men.. nu var han ju tyst & duktig fick jag höra !! ja det blev ett bra möte men det är en ständig utmaning hela tiden och med många olika metoder måste ju pröva sig fram för att hitta rätt vad som passar just sin egen hund också här kan jag tycka att det finns dom som rynkar på näsan för alla dessa metoder men man måste pröva sig fram och tro på det man gör framför allt och så länge man har en bra kommunikation med sin hund tror jag inte den tar någon skada och man själv märker att det går frammåt och inte blir värre… men hur som helst det är en himla kul utmaning att träna & jobba med hund, ger mig positiv energi så jag försöker stänga av känslan av vad vissa andra tycker och välja vem man pratar hund med  :)

Och nu var det gjort… anmälde båda till klubbmästerskapet i rally-lydnad 26/9 i Borås…