Putte & Bonno

Fredag 5/12-08

Det ligger lite snö kvar men har vart disigt och grått hela dagen men när man har hundar kommer man alltid ut och det är ju trots allt bra för alla…. husse och matte oxå. Det blev en kroksjörunda på förmiddagen. Putte lös runt sjön, idag travade han på ganska obehindrat, han har vilat några dagar tror att han sträckt sig förra veckan, hade lite bus och hoppade över stockar, kylan och att han kanske gick lite för långt i långlina. Han har problem med sina patellor oxå, fast han inte visat ngr symtom från dem sedan slutet på 06 och början på 07.
Det är roligt när det blir fredag då får vi med oss husse på promenaderna annars brukar han bara gå med på kvällarna.
På kvällen tog vi bilen (till Puttes förtret-han gillar inte att åka bil, vilket Bonno älskar) till samhället och promenerade där, fint med alla belysningar nu men inga hundmöten att träna på ikväll.

Grått idag oxå….6/12-08

En f.m promenad till kroksjön, vilken knappt hann börja innan det dök upp ett hundmöte och Putte gick igång och skällde helt okontrolerat. Redan när vi upptäckte det närmande mötet började jag klicka och kasta godis vid vägkanten funkar bra tills hunden är ca:2 m ifrån oss då går han igång, jag tar med honom till dikeskanten sätter mig på huk och bara lägger handen på hans rygg, så fort hunden passerat kan jag börja ass-klicka honom när han tittar efter hunden och han är lugn, vi traskar efter hunden och tränar en bit då är han klockren går fint och är focuserad. Det är det precisa mötestillf, som han tycker är superjobbigt också var det en stor och för honom okänd hund. Det är bara att ta nya tag och jobba vidare…för det går bättre och bättre. Han klarar att jobba bakom, framför och i närheten det är jusst MÖTET på varsin sida som han tycker är jobbigt.

Runt kroksjön sprang han lös. Idag sprang han på riktigt bra, bättre än igår (skönt). Gjorde lite stopp med ligg kvar och inkallningar. Han är följsam och arbetsvillig. Behöver träna mera med störningar.

Tog bilen den sista kvällsturen, Putte anade det redan innan vi var påväg och gjorde inga tecken på att han ville följa med, såg riktigt urtråkad ut det är inte utan att det gör ont att se han så bedrövad. jag gör allt för att inte förstärka hans sinnesstämning och får ju inte tycka synd om honom utan jippi !! vad skoj…ibland tror jag att han förstår det svenska språket…väl i och ur bilen så är han som vanligt en folksamlig på promenad vi utsläppet då var han tvugen att göra sin stämma hörd. Kan undra om suprlorinchipet är på väg att gå ur, fick det i maj.

7/12 söndag och lite snö i luften

Första långpromenaden på mer än 1 vecka som Putte gått på upp och nerför backen. Gömde mig i skogen i dag…Putte fick leta nu är det full fart på honom igen, han fick fortsätta lös, gjorde ngr inkallningar, sitt, ligg och stanna.

9/12 tisdag

Morgonpromenaden styrde vi mot kroksjön det blir ofta den turen på förmiddagarna, bra för då kan dom springa lösa i skogen. Idag mötte vi Lena med Julia & Harry alla hundarna lugna och fina, vi sa jusst då att tänk om dom kunde va lika lugna och fina vid alla möten. Vi skildes åt och fortsatte det var skönt ute idag tänkte att vi skulle träna vid planen men där stötte vi på promenadsällskap som fick bli träning istället.

10/12 Onsdag..

Idag fick vi till lite träning ihop med första promenaden. Putte fick träna på sitta vid sidan och förflytta sig sittande när jag gör små vridningar höger och vänster, lägg under gång och ligg kvar, även dom olika varianterna av framför sitt. Bonno fick samma variant fast där la jag till åttan, slalom och snurren vilket vi inte gjort så mkt ute än men det funka ute oxå.

11/12 torsdag

Tog en stund innan vi kom ut idag, blev sittande med en massa annat. Väl ute blev det en riktigt skön och avkopplande promenad, lite kyligare med lite pudersnö men fortf, grå himmel. Vi fick ”ärkefienden” till Putte bakom oss en bra bit på promenaden idag hon var ute med husse på cykel. Gjorde tillslut en liten u-sväng för att släppa förbi dom, Putte gjorde ngr, småskällanden. Vi fick träna en gång till på ett möte i skogen, då gick jag bara två steg in i skogen, lite knorr bara. Tur jag inte hann släppa dom……Tränade det som hundcoatchen gör på tv-4, sätta hunden framför, be den sitta kvar och dra i kopplet, gjorde det med båda (fast en åt gången) tills dom satt kvar var framme och kliade dom på bringan, gick ifrån igen och drog i kopplet avslutade med att gå tillbaka berömma jättemycket sa kom och sprang iväg med massor av godis.

15/12 Måndag…
Snabb morgonrunda idag börjar jobba kl 09.00. Husse tog dom på en längre runda när han kom upp.
Kvällspromenaden tog jag med dom själv, bilen till samhället idag glömde Putte av sig kom och satte sig vid dörren inför utgång men kom nog på sig väl ute.
När jag öppnar inför utsläpp är det ngn, som roar sig med ”smällare” någonstans vid skolan skulle jag tro Putte reagerar men är relativt lugn så länge det är på avstånd. Ett hund möte Putte skäller till lite jag bara pratar på med ägaren om smällare. Vi går och möter upp Eva & Harry för att gå en gemensam promenad…En taxameter dyker upp på storgatan lite skäll där oxå men snabbt övergående.