Posts Tagged ‘bad’

tassvänlig temperatur…

Jehoo!! gött tycker två pommar snöbus och godissök i snöberg. Onsdag och dagarna går i ett rasande tempo måstena avlöser varandra och mitt upp i allt har det blivit några extra timmar på jobbet…också har mor änteligen httat en annan lägenhet som hon vill ha och troligtvis kommer att flytta till i början på nästa år…så jag försöker att hjälpa henne att ombesörja kontakten med tranemobostäder som tycker att hon ska betala 10.000 för att få den fixad…jag blir bara så trött :( ( och bara pratar ”uttjänat” *grr* hoppas på uteblivet telefonsamtal idag…

Som sagt inte mycket till hundträning dom sista dagarna men nu är bägge pommarna nybadade och ompysslade med kloklipp & diverse…några sista tag med borsten & saxen är det som saknas…

Ikväll står det hundträning på schemat…tjohoo!! kylan verkar vara pågång igen och inga mullocks komna ännu :( ( får nog ta och ringa dit med…

På lördag är det julbord på Åhaga och på söndag är det fortsättning på bok-kursen med Annika…

Ha det gött ;)

Måndag var det igår hela dan :))

Bad-dax...Vi kom ut ganska tidigt på varsin promenad. Jari tog Bonno och gick Kroksjörundan och jag tog Putte och gick nere vid stora sjön. Vid gamla tranehov tränade lite focus på planen och lite memorerade rallyskyltar sedan promenerade vi vidare till stora fotbollsplanen och där tränade vi några inkallningar från ligg innan vi traskade vidare ner till sjön. Jag passade på att handla till mitt soppekok när jag ändå var nere har försökt motivera mig till denna avsockrings-kuren ett tag nu men inte varit tillräckligt motiverad, så igår började jag mitt nya soppliv :)   hade varit enklare att köpa en aks ciggaretter egenteligen, vänner försöker trösta med att det vänder hmm när undrar jag ???

färdig men blöt & liten...

Igår var Jari och klippte sig…Putte blev nybadad och färdigfriserad idag…

ännu en varm dag & Bonno bad…

täta vätskekontroller i värmen...Det blev promenaden till sjön idag oxå med målet att låta få Bonno få sitt premiärdopp ( hans kloläkning ser jättefin ut nuså jag tror inte det ska vara någon fara ). Det är fortfarande varmt ute men det är riktigt skönt emellanåt när solen går bakom molnen och i skogen är det skugga, det blir täta vätskekontroller och ett saktare tempo. Vi var jättenyfikna på hur Bonnos simtur skulle bli, hade sele på honom när jag la i honom på djupt vatten. Lite roligt att Putte behövdes inte lockas på idag han gick ut helt på eget intiativ !! ha..ha han gillar det nog lite ändå för han promenerade ut och började simma i en cirkel runt oss precis som om han ville visa Bonno och säga - kolla vad jag kan, gör så här !! och Bonno simmar på han oxå.. det var riktigt roligt att se. Nerkylda !! och pigga hundar därefter ”gött-gött” tror jag dom tyckte….Bonnos premiärdopp !!Putte simmar ut & visar...så här då !!!det var skööönt matte !!!färdigsimmat = nerkylda & pigga..

gick till sjön…

nja, vet inte om jag har lust...Värmen fortsätter och hundarna orkar inte mycket mer än vara, gick till sjön på förmiddagen så Putte fick simma och nu simmade han utåt fast jag gick mot land han ska nog lära sig att gilla det. Får testa Bonno med flytvästen sedan när hans klo läkt riktigt, idag fick han sista pencillinet så snaaart !!

men det var ju "gött"avsvalkad Putte

måndag & lite planer…

Planerade att komma ut ganska tidigt idag eftersom dom pratade om att det skulle bli riktigt varmt idag, sagt och gjort hann med att lägga en rallybana och gå med dom två ggr var, husse var redo med kameran att filma men båda var måttligt taggade idag på morgonen. Tog sedan en krokis-promenad, därefter var planen att få Bonno i badet igen då han fick klåda utav fästingmedlet så det var bara att shamponera honom igen.nybadad Imorgon ska jag köra mor till Borås lassarett hon ska få laserbehandla sina åderbråck och på kvällen är det rally-träning på Vift. Nu gäller det att få tränat lite extra inför träningstävlingen om 2 veckor och jag som inte har några tävlingsnerver alls men det ska bli roligt att prova på. På onsdag ska jag jobba. Torsdag (2 veckor tills vi ska åka) får jag träna lite rally…på fredag ska jag lämna hundarna ett dygn på pesionatet och jag blr troligtvis själv i helgen Jari ska nog iväg och fiska…så Lena och jag åker till Ullared direkt efter vi lämnat av hundarna kl10:00 på förmiddagen. Hämta hundarna på lördag kl 10:00. På söndag ska jag på seans om före detta liv..riktigt häftigt..ja sen var denna veckan slut.

lite mossigt...men vad gör väl det

promenad & hundbad hos Villgotts…

Bonno på dagispromenadI dag på morgonen packade jag ihop schampo, balsam och handukar för att åka till Ninnis hundagis i Kinna. Promenera i flock på 9 hundar och sedan bada Bonno i hennes badkar, det var helt suveränt bra, slippa kröka sig dubbelt och var bekvämare för Bonno (nu luktar han så gott, tack till Ninni). Har även bokat en tid till Putte när han är färdigsimmad. Hade en bild av att Bonno skulle vara mera bekväm av att gå i flock, vi gick mitt i flocken 4 hundar framför och 4 bakom… men han tyckte det var jobbigare än Putte. Fick en ny erfarenhet gällande Bonno idag för när han var färdigbadad och vi skulle plocka ihop oss för att åka hem så skulle han inte i sin sele han kom fram och backade hur många gånger som helst, jag vet ju om att han har sådana tendenser både i att bli lyft och selad tidigare men det har funkat hur bra som helst länge hemma. Det blev annorlunda vid en inte så invand miljö…  tur att vi inte hada en tid att passa. (får nog träna lite på detta inför pensionatsvistelsen)

Bonno nybadad och påväg hem….fortf, blöt och trött & go hund.                       nybadad på Vilgotts

nybadad skönt !!Skönt att vara hemma igen att få rulla runt på mattan och leka med favoritskon när matte friserat klart….

Bonnos favoritsko

dag full av aktiviteter…

Redan tidig morgon packade vi in oss alla i bilen och åkte till Borås då Putte skulle simträna, få massage och kolla vikten båda stod kvar på samma vikt denna veckan. Simmar gör han som bara den nu, riktigt roligt att se. Filmade en hel del i dag, håller på och trixar med det för att försöka få in det här på bloggen får nog be om hjälp med det…Väl hemma så var det tid för Bonno-promenaden och lunch, det var husse så gullig och fixade så vilade Putte och jag i soffan en stund.

Efter lunchen tog jag med Bonno till vår favorit vetrinär Gunilla Dalenberg så fick han sitt superlorin-chip, hon var gullig och tog honom när hon hade en liten lucka i sitt schemat. Blir roligt att se vilken effekt den har på honom om han svarar lika bra som Putte. Vi beställde en ny tid till Putte också när han är ”färdigsimmad” v-17.

På kvällen var det dax för Bonno att åka på kurs, en något trött herre men det gick ganska bra ändå..rally-fortsättning tränar några nya skyltar för sig, vi två olika banor…vi lyckades ta oss igenom båda…Hemma sent igen det blir ofta det på villgotts…då vi är en rolig grupp mycket hundprat med skratt och då går tiden alldeles för fort sedan var det en trött hund och matte vill jag lova.

nybadade pommeranier..

22/12 måndag
Igår fick vi oss en härlig promenad i solen underbart. Passade på att ta lite fina kort på hundarna.
Kvällspromenaden som började i bilen visade Putte igen att han inte vill åka..allt inormala gängor igen..fick gå och hämta honom, det var en riktigt blöt promenad på kvällen, massor av smådroppar, blött blött.
På kvällen blev det Putte bad, skönt en klar…får ta Bonno ikväll.nybadad Putte
Även idag skiner solen…så det blev solskenspromenad idag oxå gott…kroksjön runt blev det. Putte lös runt. Möte med Eva Harry & Julia. Lugnt och fint möte så skulle det alltid vara!!!
Har gjort julceesecaken hem och till jobbet klar ska handla det sista idag..koka julskinkan & doppeköttet oxå så blir det klart…gjort är gjort hoppas den inte kryper ut innan julafton. nybadad Bonno
Return top