Posts Tagged ‘bilen’

simträning…

åka bilenSnö på gång igen och riktigt stora flingor vräkte det ner på förmiddagen. Nu var det till Puttes stora förtret torsdag och dax att packa in sig i bilen igen. Idag bär det av till  simträning i Borås (3:e gången) fast det verkar han gilla.  Får försöka få tag på en ”halkmatta” till rampen så husse kan snickra klart den om det nu hjälper?? men jag får för mig det för då kan han gå upp själv, nu får vi lyfta upp honom.nu börjar bakdelen bli tung..

Det är lite spännande att ställa dom på vågen 1 hg hade dom gått ner var sedan förra veckan, så Putte har gått ner 4hg och Bonno 3 hg. Andra gången han simmar utan flytvästen och det går riktigt bra. Ibörjan kan man se hela bakdelen och svansen som går fram och tillbaka (styr visst med den), mot slutet åker bakdelen ner och han får kämpa på mer.simmat klart...

Varje gång han simmar mot rampen där han brukar gå upp simmar han på lite snabbare, har lärt sig var han får komma upp och jag kan tänka mig att det är ganska jobbigt för dom små benen för han får kämpa på bra. När han väl kommer upp är det en liten och blöt hund. Då är det nog skönt att få komma upp och få en skön massage, slappnar av mer och mer.. 

 

 

Här ligger han och nästan blundar.

Men så är det den där bilen som väntar där ute igen !!massage

han överraskar..

Andra dagen i rad som han följer med till dörren när vi ska på kvällsturen med bilen !! Ett hundmöte i samhället men han upptäckte det nästan inte förrän den var förbi det var mörkt ute och lite buskar ivägen. Jag gick bakom och hade Bonno, så jag kunde fritt iakta hans reaktion, på ett annat sätt än när jag själv går med honom, så fort han fick syn på hunden så börjar han nästan studsa men lugnar sig lika fort igen.

Tränat Putte lite inne idag också följa targeten, på höger sida, gå runt mig…han är riktigt taggad.

En helt vanlig fredag

19/12 och fredag
Då fick vi med husse på promenad och det är ju alltid skoj. Vi bara gick på idag oxå, innan vi släppte dom fick husse stanna med dom jag gick in i skogen och gömde mig, idag fick båda leta, Bonno spriner iväg som skjuten ur en kanon helt planlöst, Putte däremot rusar först men stannar till lyssnar och vädrar innan han söker vidare…det tar en liten sund innan Putte hittar mig…sen hör Bonno var vi är och han hittar oxå…då är lyckan total rusningar fram och tillbaka…sen fick dom springa fritt…avslutar promenaden med min inkallningssignal på båda och den funkar ju ganska bra utan störningar.

Kvällsturen började med en biltur och idag för andra dagen i rad överraskar Putte med att glatt följa med till dörren..har den senaste tiden fått hämta honom (för bilen gillar han inte att åka i) men det går dock lite trögt genom ytterdörren och godis utanför är det bara inte tal om. Blev lite träning i samhället idag för det var långefredag affärerna hade kvällsöppet och det var mer folk än vanligt ute.

Return top