Posts Tagged ‘blandat’

Liten uppdatering & tävlingsrapport…

DSC_0002

10/5 åker jag med hela pomligan & husse till Angereds BK. Dubbla starter med Dante på lördagen det kändes ganska osäkert på hur han skulle reda ut det med 2 starter och på en ganska svår plats med mycket störningar. Hade inga större förväntningar mer än att jag kände att mitt mål med denna tävlingsdag var att få till lugna framtag/avslut alltså START & MÅL och ha roligt däremellan. Jäklars så fint han gick på förmiddagen 93% focus och härlig teamkänsla. 93 poäng och en 6:e placering, duktiga lilla hund!! <3 pomentar: Snyggt!

Eftermiddagsbanan hade jag väl ännu mindre förväntningar på resultat mässigt men med samma mål som på förmiddagen och vad gör den lille goingen om han inte kör på med 93% focus även på denna banan, 7 små 1 poängsavdrag. Blev med andra ord en 93 poängare till och med en härlig pomentar: super trevligt ekipage kommer att gå långt! Helt galet stolt över denna dukliga lilla hund! <3

DSC_0054

11/5 tidig morgon åker vi till Angereds BK igen, denna dagen för att starta Putte i dubbla starter det var inget bra upplägg för denna herre som var trött från gårdagen, sen start i fm-gruppen och tidig start i em-gruppen…hans huvud var inte med denna dag/ han kunde ingenting, stackars lille plutt som var helt slut…det sämsta vi någonsin gjort och i båda starterna, jag lägger det på minnet men lägger ingen större vikt på det. Vet att den lille plutten, kan <3 men det var inte våran dag…

DSC_0044

Dante fick sina tänderna fixade 22/5, ögon och öron såg fina ut efter intensiv behandling med ögondroppar och öron-rens. Fick även hans PL-status kollad, medel på höger ben, vilket vi misstänkte :( får tänka på att hålla honom smidig och lätt…

17/5 tog jag med mig pomligan för att vandra i Åkulla bokskogar, tillsammans med några härliga tranemojyckar och vi hade en fantastiskt härlig dag i underbar natur.

29/5 tog jag med mig Dante till pomspecialen på JBK en fantastiskt trevlig dag, på en toppenfin klubb. Hade kökstjänst tillsammans med Liza & Emma. Dante fick träna passitivitet tillsammans med Gimli, nyttigt!

31/5 tar jag med mig Putte och åker till JBK, igen men nu för att tävla avancerad klass i rally ska erkänna att jag var ganska trött om jag nu får skylla på det, Putte gjorde en ganska fin bana men inte riktigt med den goa bubbelkänslan, lite för mycket stress resulterade i några skall men tog hoppet, var frusterad i honnören hade jag inte missat en skylt hade vi haft 80 poäng, Oh, inte så lite retligt man blir sur på sig själv…det var skylten direkt efter HINDRET och jag skulle svängt till vänster men focuserar rakt fram i högerhandling, missar man en skylt är det disk. Nu måste jag börja lita på honom när det gäller hindret! :)

1/6 tar jag med mig Bonno och vi gör våran första start för säsongen, tryckande värme ute. Han känns ganska på i uppvärmningen, vi var ett ringrostigt team denna dag…efter halva banan lyckas jag få på honom och vi fick till ett bra avslut men inget godkänt resultat denna dag.

28/6 tar jag med mig Dante för att åka till GMBK utan någon bättre vägbeskrivning och med Jaris ord du kommer aldrig att hitta ;) Åkte hemifrån kl 06:00 med tanke på att Dante behöver en bra stund på plats innan start, banvandring kl 09:00. När klockan blev 8:45 och jag återkommit till samma rondell, ja vet inte hur många gånger *fniss* ringer jag TL och säger du får nog stryka mig för jag kommer inte att hinna, hon förklarar vägen och säger du är bara 10 minuter härifrån. Jag kör in på parkeringen kl 09:05 och går ut i ösregnet, kommer precis när banvandringen börjat och får haka på, funderade på hur jag skulle lägga upp det men startnummer 19 så jag hade ju ganska gott om tid för uppvärmnig osv i ösregn, blött blev det vill jag lova. Denna rundan gav oss 71 poäng och godkänt med 2 stora avdrag -10 poängare den ena var på sitt-ligg-gå runt/han låg på armbågen och den andra var sitt-stå/han satte sig efter stå…helt galet nöjd efter de förutsättningar som det bjöds på/ ösregn och jag i konstiga kläder med keps på huvudet, han stängde av på ett konstigt sätt när vi gick till bilen och skrämde mig lite men efter att jag frotterat honom varm och satte på honom sitt täcke, han fick vila och jag tittade till honom med jämna mellanrum, var nästan inne på att jag får nog stryka honom till nästa start med banvandring 12:30.

11:30 tar jag ut honom för att kolla hur han är, säger fot och han kastar sig in i position och givakt, japp jag är med!! gulleplutt <3 Han går verkligen in och kör järnet -2 poängavdrag får jag ta på mig för ff/ för vida svängar i 360° vänster och 270° vänster och en -3 för bris i frontaskylten 1-2-3 backa, det blev 95 poäng och en delad 8:e placering. Såå Stolt matte över duktiga lille Dante!!

29/6 är det Puttes & Bonnos tur att åka till GMBK. Åkte 05:30 denna morgon, är man galen…eller!! banvandring kl 08:00, hade en bra vägbeskrivning nu, var framme redan 06:45 och hade gott om tid. Bonno hade startnummer 4 och Putte 39 inget regn.

Bonno var lite seg i starten men kom igång efter halva banan och vi fick till ett bra avslut med ett godkänt resultat, duktig liten Bonno <3!!

DSCN8243

Mitt mål för Putte denna dag var att hitta tillbaka till fullt focus utan skall, stadga i honnören och hoppet. Vi hittade bubblan denna dagen och goa känslan men det blev dock 2 st -10 poängare den ena på sitt-stå/blev ett extra sitt och backa kunde han inte nu men det viktigaste att känslan var tillbaka, slog ALLT med en pomentar: SNYGGT!!! Duktiga lille plutt <3 där satt vårat 3:e godkända resultat i avancerad klass!

DSCN8246

En tvådagarstävling med 4 godkända resultat, stolt matte till 3 härliga pommar <3

 

 

Intensiva veckor kurser-träningar & tävlingar….

27/3 var jag på Karin Haglunds föreläsning på med temat träna inför tävling på Hallo Hund, riktigt bra!! det gav mig en riktig kickstart så här inför tävlingssäsongen många och bra tips för att strukturera upp sin träning på bästa möjliga sätt för sin hund och sig själv…att hitta svårigheterna för hunden och skapa svåra situationer att träna på för visst är man lite så att det hunden har svårt för undviker man lite, supergillar tänket på ”överträning” för att skapa en så trygg tävlingssituation som bara är möjligt, jag vill att hunden ska se all träning-tävling som en rolig lek som ska följa med på ”hela resan” detta taggade igång mig nu ska jag bara lyckas tagga igång 3 poms också…

Vi har haft en supermysig påskhelg, med nära och kära ätit en massa gott, igen ;) Tillsammans gjorde vi en resa tillbaks till 90-talet och tittade på nya överföringar från VHS:band till DVD, 6X45 minuter av överraskningar då vi har varit väldigt dåliga på att dokumentera våra filmer det var allt från student-kamelritt-buggtävlingar-resor och våra katter Smulan & Disco som finns i katthimlen numera…

2/4 hade Dantis kursstart på Hallåhund / nybörjarrally för Yvonne Andersson, jättetrevligt upplägg med nya och bra störningar för honom, nya hundar-miljö-människor-ny plats-löptik och förra gången tyckte Yvonne att bla Dante skulle ha en extra störning på planen med en utplacerade leksaker och bollar på banan funkade hur bra som helst ända tills han blev trött och fick 2 stirrande hundögon på sig ;) Fått en hel del nya tips & tänk att träna vidare på. Vi har redan hunnit till kursgång tre som var i tisdags och sista gången blir  14/5 med ett hopp över Valborg.

4/4 Var Bonno på första tävlings-träningskurstillfället för Yvonne Andersson på Hallå hund. första tillfället blev han kär i en söt cavaljer-tik och var ganska ofokuserad fanns inga gottor som slog tiken denna dag ;) Nästa tillfälle var 18/4 och då hade jag en ny plan och extra goa gottor, vilket funkade det tillfället och vi fick till det riktigt bra, nöjd!! satt i honnören med näsan mot tiken ganska nära :)  Ser fram mot en uppföljning till hösten. Så bra upplägg att bli filmade och titta på det i fikapaus, disskutera-analysera för att sedan träna på banan en gång till. Fått många bra tips och goda råd…

6/4 var det pomträff på Habo BK det blev riktigt lyckat med många pommar, fint väder med härlig promenad i fin omgivning. Dante fick äran att följa med som ensam pom denna dagen…

20/4 vi packar in alla pomsen i bilen en tidig lördagsmorgon och åker till Höganäs BK. Dax för rallytävling för Putte (fortsättningsklass) och Bonno (avancerad klass). På vägen dit möttes vi av en vår som kommit längre utmed kusterna det hade börjat grönska, vad glad man blir, visst är det härligt!!

Puttes domare och banritare för dagen var Ida Lindgren, trevlig bana med massor av sitt vilket har varit en trigger för skall och gav mig en liten känsla men försökte sudda den, banvandring 9.15 och med första start 9.45 och startnummer 20. Planen var att undvika att möta hans blick i något moment, vara tydlig och försöka le och gå in i bubblan försöka tänka positivt om hoppet *ler*. Putte går ut med en härlig attityd, håller ihop sig hela banan inte ett enda skall sedan att han inte tar hoppet och strular i framförsitt med back 1-2-3 som är näst sista skylten, det går verkligen troll i den…men vi kammade hem det andra godkända resultatet i fortsättningsklassen (det första tog vi i Mark 24/3) med 78 poäng och en 6:e placering av 20 startande och en härlig pomentar ”Jättesnyggt! ljuvligt att skåda”.

Bonnos domare och banritare för dagen var Carina Thulin hon hade oxå gjort en snäll bana inte mycket högerhandling och vi som tränat extra på det nu. Det blev dock en väldigt lång väntan för Bonnos del, banvandringen var inte förrän 13.45 och första start 14.15…Fick inte riktigt igång honom, han var trögstartad och det hängde med hela banan så det blev några ”bris”, ”pos”, ”sen” = 20 i poängavdrag, vilket innebar att vi fick behålla 80 poäng och en 7 placering av 15 starter och därmed det andra godkända resultatet i klassen.

Hade en väldigt trevlig dag och så himlars kul att komma ut och träffa rallyfolket igen på tävlingsbanorna :)

Nu laddar vi inför nästa tävling 27/4 för Putte & Bonno på Falkenbergs BK…

 

Augusti går mot sitt slut…

känns allt lite vemodigt fast augusti har varit hyfsat fin och tröstar mig med att vi kan ha 2 fina månader framför oss. I fredags 24/8 tog jag med lilla mor på en heldagsutflykt till älsklingssonen som fyllt 30 år på torsdagen, herre gud vad tiden går 30 år sedan jag var 23 år ;) där han bjöd på tårtkalas, mycket trevlig tillställning och så roligt att träffa alla igen, (Henriks) farfar så pigg med sina 92 år men saknade farmor Karin fast hon var nog med oss ”från andra sidan”, goa härliga Karin hade en alldeles speciell plats i ”mitt hjärta” det blev en lång men supertrevlig heldag & kväll med nära och kära, kul att även Mikael, Madde med William och sötaste Neelam oxå kom.

Sedan jag bloggade sist har vi blivit med husbil som vi var på en kort-pom-intro & premiärtur med förra helgen ser fram emot några turer innan vi ställer in den inför vintern.

Hundträningen flyter på…Dante fick en egen tur till Smålandstenars BK 21/8 där det var en inoff rallytävling som vi satte oss och kollade en massa duktiga rallyekipage, vi har ringtränat lite på egen hand, ställt på bordet, klivit över bandet- med köttbullebelöning, tränat stå det enda vi tyvärr inte fått till ännu det är att gå i ringen med flera hundar, vilket jag skulle velat med både hund framför och bakom och nu ska det badas och borstas, trimma öron & tassar…ångrar nästan på att vi anmälde oss och önskade att den *jäklars* värken inte skulle vara så envis :( (

Måndagen den 27/8 var det lydnadskurs för Dantis vi tränade del av momentet ”stå” och ”fot-ingångar” och *jäklasr* vilket härligt engagemang han har den lille fisen/ tänkt igenom mina kriterier, vill ha tvärstopp på ståt och även på hur jag ska säga ska nöta stadga i ståt med hjälp av gotta och tanken är att jag tillslut ska kunna ”pötta” lite på han och att han ändå står kvar, ska köra samma på sitt och ligg sedan, plocka in leksaksbelöning, höja honom för att sedan göra ett lugnt moment med omvänd lockelse för att jag vill att han snabbt ska kunna växla i aktivitetsnivåerna ”fartigt” & ”lugnt”. Han gör snygga ingångar och har fin bakdelskontroll får passa mig lite så dom inte blir snea bara…

Tisdag 28/8 var det öppen rallyträning på ”vift” och vi börjar nöta avancerade skyltar i rally, högerhandling och kluriga kedjor som kan dyka upp på tävlingar till våren-13 då vi planerar att kliva upp till avancerad klass med Bonno, det kommer att blir mycket ”tet” med detta i vinter, mycket högerhandling och jag måste bli tydligare med mina handtecken & röst-kommandon så han förstår…mycket inför nästa klass men så roligt med lite nytt, vi känner oss ganska redo för detta nu…

Onsdags frös Putteplanen igen då jag jobbade, börjar få lite dåligt samvete för honom nu…igår torsdag fick han massage utav Katarina Svensson och hon stillade min oro, av att Putte sett stel ut i ryggen det hon dock reagerade lite på var att han inte tog ut stegen riktigt…men efter genomgång och massage / tog han ut stegen mer det gjorde nog gott med en genomgång och skönt hon hittade inget som verkade smärta på det lilla lakritstrollet som sedan fick passitivitetsträna på planen med lillfis, goa Isiss och fina Fame.

På Söndag är det utställningsdebut för Dantis i Mark *puh* ;( ja-ja ser det som ytterligare ett träningstillfälle ;)

Putte & Bonno anmälda till ännu en rallytävling i fortsättningsklass på fina Billinge BK.

 

Torsdag & sviiinkallt…

Putte & Bonno tycker det är alldeles för kallt, kan bara vara ute korta stunder får köldkramp i tassarna. Dante däremot verkar inte ha lika ont utav det…fullt ös medvetslös. Tänkte ta med honom på ett eget äventyr nu men det får väl vänta en liten stund eftersom han stensomnade i mitt knä, uppdatera lite här istället då.

På förmiddagen fick alls varsin likadan tuggis men alla två var godare än min egen tyckte Dante, och lyckades lura av Putte hans. Bonnos vågar han sig minsann inte på…några sekunders ouppmärksam matte så hade ett par skor som låg i vägen råkat ut Dantes nåldynevassa tänder. Spegelgarderoben har funnits här hela tiden men idag först upptäckte han att det var en likadan hund som han själv i den och som dessutom ill-blängde och skällde ut honom…nog har man underhållning hela dagarna, sysslolös…aldrig och har ett härligt liv, ja.

Bonno var med själv till VillGotts hund hos goa Ninni och tränade rallylydnad igår. Vi har varit ett härligt gäng som har tränat tillsammans några onsdagar och igår var det redan sista gången men jag hoppas vi ses på tävlingsbanorna till våren…

Torsdagsträning med tranemojyckarna ikväll…

gott & blandat…

I tisdags fick vi till en trevlig jyckepromenad runt tranemosjön, Putte och 3 jyckar till (för långt och jobbigt för Bonno) man kanske kan få till några gånger till innan mörkret kommer ikapp oss ;)  

I onsdags var jag på valpkurs många kurser har man väl gått men aldrig valpkurs, bägge våra var ju unghundar när dom kom till oss. Våra underbara pommar har lärt mig och lär mig fortfarande väldigt mycket, Putte med sin otroliga charm han älskar och charmar nästan alla 2-benta varelser, en mycket bestämd och väldigt pratig poliskonstapel som kan upplevas något stissig emellanåt men är otroligt snäll, tycker andra hundar är överskattade men okej bara du låter mig vara ;) Bonnos utseende som allför ofta drar en massa blickar till sig är våran lille blyge kille med en mera inåtvänd stress, han tycker att okända människor är överskattade men har med åldern blivit en ganska trygg kille, kan överraska med bus är en glad liten prick och en riktig liten hero…som älskar att köra rally och redan fixat första pinnen ;)

 

men vad jag kan känna så här i efterhand ibland…att tusan vad bra det skulle varit ifall man gått en hundkurs innan man skaffade hund men kan ju vara svårt att få till…så varför inte gå valpkurs innan man skaffar valp när det finns möjlighet till det och för bästaste Lottis och här i tranemo…någongång, nästa gång vill jag ha en valp, men när och vad det blir får framtiden utvisa…Bonno blev ju 6 år i sommar och Putte fyller 7 år nästa månad…

I torsdags morse åkte jag till BS i Borås för att få en tandkoll på Putte, misstänker att det är någon tand som smärtar samtidigt som det är dax för tandstensbortagning…lämnade 8.30 och hämtade 15.15 jisses vad tomt det blev hemma. En assistent skrev och lämnade ut Putte med infon om att ingen tand dragits, utan det var tandstensborttagning, spolat analsäckarna och klippt klorna…och en räkning på över 5000 kronor ;( man är ju i det läget bara glad över att få hem sin hund och att allt har gått bra…han hade visst charmat alla på avdelningen ;) Väl hemma man kollar räkningen och fortsätter förundras, hur…ville inte bråka med att kolla munnen samma dag men igår när jag kollade igenom hans tänder upptäcker jag en söt liten glugg i övre tandraden uppe ?? det var ju bara att ringa till BS igen, och fick bekräftat att 3 tänder fick dom dra ut och nu är det bara att hoppas på att det är någon utav dom tänderna som gjort ont…nu är det mjuk mat som gäller i en vecka och sen blir det till att försöka borsta tänderna regelbundet…

På torsdagskvällen fick Bonno åka och träna rally utan brorsan, trevlig träningskväll igen förutom att det var massvis av mygg…höll på att bli smått galen ;)  

I denna veckas STT - tidning publicerades det ett litet reportage om oss och ”tranemojyckarna” hur det kom sig att vi kom till ;)  

Ha en härlig lördag…

 

Oj vad semestern springer iväg…

*jisses* vad dessa veckor gått fort snart bara en vecka kvar den 8/8 börjar jag igen och det ska bli riktigt roligt att träffa alla igen efter en lång och go semester…
Har varit lite dawn-deppig en sån där känsla man kan få när det inträffar flera ledsamheter på en och samma gång då dras man likt ett vakum ner i ett mörkt hål och har svårt att tänka klart eller att förstå saker som händer, hur jag än försöker så går det inte…tänker på alla som på något sätt berörs av tragedin i Norge känns så overkligt och obegripligt :((( och sedan mitt i detta hittar jag ett fågelbo i en buske i trädgården med 4 små söta skrikande fågelungar i… och en flitigt matjagande fågelmamma på täta besök i busken (kanske kan tyckas obetydligt av många men det berörde mig)…det var så myysigt att se och höra dom och bara någon dag därefter upptäckte Jari 2 döda ungar i busken utaför boet och en död i boet den 4:e och fågelmamman syns inte till någonstans *snyft*

På våran extragång i lydnad 18/7 tränade vi hoppet, rutan och ställandet…ska försöka få Putte att bjuda på hoppet mera genom att shejpa fram honom Lottis upptäckte han kollar min hand istället för hindret, så handen ska väck ;) så nu kör vi några sådana småpass allt emellanåt på väldigt låga ”hinder”…men nu gäller det att hitta hoppglädjen och att han bjuder på det i första hand…Vi tränade även rutan och jag började med att påminna med min matta utanför för att därefter plocka in den, vad vi behöver få till är attityd och fart så nu har jag rutan liggande utanför, flyttar runt den lite och kör ett pass emellanåt både utan target och olika target både färger och material för att försöka få honom att bli säkrare på momentet vill ge hundarna en kittlig-mag-känsla att detta kan jag, vet precis!!  och när dom får den känslan tror jag att dom kan få upp farten oxå…strävar efter en ”symbioskänsla” att försöka hitta ”den” i dom olika i  momenten tillsammans med mina hundar… har i allefall ”målat” hittat en inre mål-bild utav hur jag vill att dom olika momenten ska se ut och hur hunden ska se ut ;)  men som sagt det är en annan sak att nå dit…är lite pågång med alla momenten utom apporten för tillfället…

och lite rallyrapport…kör ju rally med bägge hundarna ibland med, när det gäller Putte ska jag försöka mig på att förlydliga mig när vi kör…ett speciellt halsband-säga samma sak…och fundera på min rallyhand om jag ska eller inte ska ha kvar den *ler* med honom måste ja g bli extra tydlig har jag kommit på…han kan bli väldigt konfunderad emellanåt och tycker nog men vad *sjutton* sysslar du med matte. Hundföraren i rallylydnaden kontra tävlingslydnaden är det  ju en väldigt stor skillnad på vad man som hunförare får och inte får göra, mycket att tänka på hela tiden…men skojjigt är det :)

Vi har tränat regelbundet hela sommaren/ lydnad på måndagar och rally på torsdagar…nu 2 torsdagar har vi tidigarelagt träningarna och kört på eftermiddagarna istället. Igår var vi 7 mattar och 9 voffar som träffades och tränade tillsammans och en massa hundtjöt och kaffepaus denna gången med, vilket var gött för både mattar och voffar…

Snart kör kurserna igång igen börjar med att avsluta semestern med en lydnadshelg här i tranemo lörd-sönd 10-16.00 ska bli riktigt roligt. Sen startar Putte tävlings- lydnadskurs 15/8 här i Tranemo.   30/8 startar Bonno sin rallykurs på ”Vift”…Sen är det min tanke att gå en freestylekurs med Bonno i höst ska bli spännande…

Nästa rallytävling blir i Mark 14/8 då min tanke är att starta bägge hundarna, sen var det en tävling i billinge 18/9 och en i falkenberg 29/10 som vi lagt in siktet på…

Ha en underbar dag nu ska jag ut och träna rutan på hundarnas lunch…

godmorgon…

…fast det kunde faktiskt varit lite bättre, kan ibland längta efter att kunna fullborda inspirationen som ”ploppar upp” i mitt huvud varje dag i form av ideer, planer, saker jag vill göra och drömmar som kraschar varje eftermiddag *fasiken oxå då!!* jag vet att jag ska inte tänka så blir bara frustrerad…det ser iaf, ut att bli en underbar dag idag och det supergillar jag, torsdag och rallyträning, får ibland en känsla av att det finns dom som kanske tycker att det är konstigt att hon klarar att träna hund och ärligt talat jag kan tycka lite så också ibland men hundarna & hundträningen är ett av mina ”små lyckopiller” ;) En annan dröm som ”ploppat upp” är terapihund, tänk att få jobba med sin hund i terapisyfte och samtidigt kunna hjälpa andra människor…men det är en lååång utbildning (1år), kostar en del, kräver en hel del av både hund och hundförarare, skulle behöva en hund till isf, men fasiken vad skojjigt det skulle vara…mitt nästa liv kanske ;)

I en veckas tid har vi haft ett svalpar på besök i vår carport och nu verkar det som att dom har inspekterat klart och godkänt platsen eftersom dom har börjat bygga bo, mysigt… så nu får bilen stå ute ;) )

Ha en härlig dag / Kramiz…

Putte lycklig…

japp, husse står högt i kurs just nu, han har sålt passaten så Putte får åka skrutt & favvobil volvo nu ett tag…förstår inte det men den bilen gillar han allt ;)  se hur länge det håller i sig för husse har en ny bil pågång, spännande…får se ifall en audi kan passa herrn bättre *S* knashund…

Var nere i lokalen en sväng igår och körde igenom bägge hundarna lite både burken & brädan det svåra hållet, inte helt enkelt men det var riktigt gott att kunna vara inne är juhe ”svinkallt” ute igen får plocka fram långkalsongerna…

Tisdag idag och rallylydnadskursdax för Bonno på ”Vift”

Höres…

Sluta förundras, nae…

Flytt och installation, och flyttstäd säger bara *grrr* fattar inte hur man kan vara så oseriös, nae fanns bara inte på min karta…fast iofs, så fick jag en konstig känsla när jag pratade med personen ifråga men eftersom vi har anlitat dom förut och dom då gjort ett bra arbete så kunde jag ju inte tänka mig denna totala katastrofen, fuskbyggarna finns det något som heter och nu bevisat att det finns fuskstädare oxå, var gråtfärdig kl 16:00 igår eftermiddag efter att han varit i lägenheten i 4 timmar och jag fattar inte vad han gjort det enda som var fräscht var fönstren, är så tacksam över att det fanns en ”räddande ängel” vid detta tillfälle som gjorde en snabbutryckning mellan 18-21 igårkväll fast hon egenteligen inte hade tid… för idag skulle lght besiktigas kl 09:00 och en stor sten föll när vi fick besked om att den gick igenom, puh!!

Igår vid lunch sammanstrålade vi med Lili-Ann & Labbe, lyckades övertala henne att följa med på en gemensam promenad runt tranemosjön, supertrevligt! Dagen avslutades med rallylydnadsträning med tranemojyckarn 8 jyckar var med och vi byggde banorna vid badplatsen…fast pommarna var inte riktigt på, fast det kanske hängde på matten med som inte heller var riktigt på, är så jäkla trött. Efter traskade vi in och drack kaffe och pratade hund…superdupertrevligt avslut på en skettdag ;(

Fredag idag och de blåser storm ute så fort det blir fint väder så ska det blåsa, imorgon är det tävlingsdag för bägge pommarna rallylydnad i på Elfsborgs BK tävlingen är anordnad av svenskt hundcenter…så skojjigt, försöka ladda rätt fast jag egenteligen är stentrött se om det även funkar då…Har varigt och köpt mig ett par nya trädgårdsbyxor på granngården jag bara älskar dom byxorna ingen REA på min storlek inte dom var slut, dom gamla är så urtvättade att det snart kommer att gå hål i dom…

En riktigt trevlig helg önskar jag dig ;) Kramiz…

Snart har det gått en vecka igen…

och fick en så go känsla av att se gräsmattan blotta sig, ja det var riktigt stora fläckar utmed en solvägg nere vid parkhuset i helgen…längtar allt så in i helskotta nu :)  Tisdag idag och jobbardag, hantverkaren kommer vid lunch och fortsätter med det elektriska som han hoppas få klart tills på onsdag, på torsdag kommer värmeinstallatören och sänker luftvärmepumpen ups och sen är det visst helg igen. Den 9/2 kommer målaren och tar över då ska alla dörrlister målas och tapeterna ska upp nu börjar man änteligen se ett slut på  kök & hall-projektet…

Ihelgen var det rallytävlingar i Länghems ridhus och några från ”viftgänget” var där och tävlade åkte dit och hejjade på men det kändes allt lite knasigt att åka dit utan hundar, men kul att kunna kolla alla i lugn och ro och framförallt se utförandena utav dom nya skyltarna och lite nytt gällande regelverket fick reda på gällande framförbytet med hunden till höger sida att har man otur kan man få utföra en hel bana med hunden på höger sida det behöver alltså inte bli ett sidbyte efter den skylten, jag vet vi disskuterade det vid ett kurstillfälle, nya utmaningar. Ska bli riktigt roligt att gå uppdateringskursen som startar på torsdag och här i tranemojyckarnas lokaler dessutom, det är Svenskt Hundcenter Karin & Jan som kommer hit och håller den kursen…

I söndags var det bok-kursen 4:e tillfället, vi börjar så sakteliga närma oss slutet på denna toppenbok, kapitlet vi ängnade oss åt denna söndag var huruvida våra olika belöningar uppskattas olika bus utan leksaker att trigga igång hunden med och momentet inkallningsstörningar, oj, säger jag bara vi kanske ska börja lita lite mera på våra hundar *hihi* lite mera fortsättning ska fyllas på här sen. Läxa till nästa gång på söndag sid 222-250 fundera på situationer med tvärtemot inlärning som jag kan använda mig utav // impulskontroll, svåra belöningar…

I går startade lydnadskursen för Putte och även den här i tranemojyckarnas lokal (lyxig känsla) kommer att bli en liten och bra grupp, 4 hundar (skulle varit en till men blev visst ett återbud) mycket kvalitetstid med bästa Lottis, började med fika en presenation och vad vi tänker med tävlinslydnaden vi kom fram till att alla ligger på olika nivåer och har lite olika mål med tävlingslydnaden…bra mix på gruppen att lära av varandra. Mitt mål var ju i begynnelsen att få en mera focuserad hund på rallybanan och kunna gå fot vid ett okänt hundmöte och nog har jag allt fått en focuserad hund på rallybanan men hundmötet *hihi* jag vet att där har vi allt en bit kvar, men det känns inte så viktigt jusst nu. Tävlingslydnaden har gett mig ett nytt mål – att anmäla till en LK1 och starta, och att kanske någon gång i framtiden få ett 1:a pris kunde ju vara häftigt med en pom…

Vi började med lite uppvärmning och sedan momentet platsläggning i grupp…här måste jag nöta på att det ska liggas kvar när tävlingsledaren säger sätt hundarna upp…belönade när han låg och löste upp. Därefter fick vi alla 10 minuter var i ett delmoment jag valde positionen i fotgåendet eftersom han har tendens att flyta fram och ut, i slutet gick han intill riktigt bra, så detta ska jag fortsätta att jobba på tills nästa gång…få intill honom med hjälp av belöningen och flyter han ut, felsignal och ur position (hitta en bra, jag är lite osäker hur jag vill ha den) och framförallt jag SKA vara tyst!! hihi jag trodde jag var det, Lottis avslöjade mig allt och träna omvänd lockelse i fotposition. Skitbra kursstart var det…

Return top