Posts Tagged ‘diet’

viktkoll…& kinabuffe

Efter en skön promenad i går förmiddag tog vi bilen in till Borås för viktkoll på hundarna, Putte oj..3,5 kg & Bonno hade däremot gått upp 1 hg =4,o kg. inhandlade ett nytt foder nu gick över till ett w/d och förslag om ny viktkoll om tre veckor efter bytet. Därefter intog vi lunchbuffen på kinesen i gott sällskap hemmifrån som vi stötte på utanför…trevligt !! Påvägen hem fick jag änteligen inhandlat lite blommor att plantera och fick planterat oxå…fast det saknas lite fortfarande. Första semesterveckan har snart passerat och regnet bara öser ner…så det får bli lite röj inne idag och frissan i eftermiddag.

8:e simmet

8:e simmetI dag på förmiddagen packade vi in oss i bilen och åkte iväg och simmade, idag plaskade det i svängarna mot slutet..det var ingen viktminskning på Putte idag. Bonno hade däremot gått ner 1 hg så nu vägde dom lika mycket (4,1). Ja då var det fästingar och ormar på gång igen, våran sjukgymnast hade träffat på den första fästingen till 1 april och hade fått rapport om ormbett på en hund, ägaren var turligt nog en vetrinär som hade serum med sig det är min fasa att stöta på en huggorm.  Nu är det 2 simningar kvar sen är det klart, fast vi ska fortsätta med fodret tills dom gått ner ytterligare några hg, så jag köpte en till 4 kg säck idag.

Hemma igen lagom till lunch men jag tar Bonno på egen solskenstur och passar på att träna focus med honom med sitt kom fot, några inkallningar han börjar få upp farten, gör några ligg kvar, gör ett ett naturhinder av lite pinnar och avslutar med ett godissök när han sedan bara får gå på lös runt sjön. när vi har aktivitet går han på bra jämnsides, när han sedan får sitt varsågod så går han bara på strax bakom mig…håller sig väldigt nära hela tiden.

Lunch och kaffe på baksidan i solen säkert 25gr mot solväggen riktigt skönt, skulle behöva gå in och städa men man vill inte gå in. Plötsligt dyker våran uppfödare upp bakom staketet då blev vi sittande i solen en stund till…och våra småkillar blir så glada när hon kommer..skönt Bonno lugnare denna gången sist hon kom blev han superstressad troligen av dofterna av tikarna hon har i löp hemma, så chipet fyller sin funktion.

Skulle gått in och städat sedan…men det blev att ”städa hundarna” istället, borstar och saxar fram. Har nog inte haft framme dom på 2 veckor nu, så det var behövligt.

Tog sedan en riktig långtur runt Tranemosjön med kameran och lyckades ta några foton innan solen gick ner, var inte hemma förrän strax innan 20:00 och fortfarande ljust…trötta och goa hundar men även matte det har varit fullt upp hela veckan något varje dag och imorgon ska jag till tandläkaren.kvällstur runt T-om sjönEtt enda hundmöte på våran kvällsrunda och det fixade han galant i dag med en respektkurva.

sim & viktkoll…

nu börjar bakdelen bli tung..Putte gått ner 1 hg till och hamnar då på 4,1 kg och även Bonno hade tappat 1 hg, väger 4,2. Sammanlagt är det då 1,3 kg lättare hundar, så nu har dom ca: 4 hg kvar var. Det har ändå gått förvånandsvärt bra och snabbt. Sen gäller det att försöka hålla vikten på dom. Nu ska jag ta och ringa Agria och kolla vad som gäller eftersom vi fick avslag på simnings-utgifterna fast vi har den högsta med… rehabilitering agria extra plus.

När vi ändå var i Borås passade vi på att gå och fota oss och beställa nya pass, båda går ut nu i april, smidigt klart att hämta nästa simmartorsdag. Hemma igen lagom till lunch och sedan var husse gullig igen och tog ut Bonno på egen promenad medans Putte & matte vilade en stund. Plockar med båda på kurs ikväll, sista gången på Vilgotts.

-9 grader…brrr

Uppe i ottan som vanligt och sitter med mitt kaffe…tittar ut frostigt men sol på gång, termometern visar -9 grader kallt så här på morgonkvisten men det blir nog en fin dag…Våffeldagen idag, får grädda åt husse medans jag tuggar morötter med Putte och Bonno, vårat hushåll har blivit storkonsumenter på morötter!!!. Trodde att dom skulle tröttna på morötterna och kände att jag måste hitta något alternativ men dom verkar bara gilla det mer och mer. Idag är jag ledig så det blir en lång härlig promenad med husse & hundar…kaffe och våffla/morötter ute kanske ?? Imorgon är det simmning och sista kursdagen på Villgotts. Min arbetshelg denna veckan, sista helgen för en av mina bästa vänner, arbetskollega och hundträningskompisen Ewa. Vi har jobbat helgerna ihop i många år nu och det har funkat riktigt bra, har samma tänk så det känns allt lite vemodigt nu….fast jag förstår henne hon byter jobb  för att få mera tid med sina hundar och att inte vara beroende utav att någon annan tar hand om dom. Vi har varit och är en riktigt bra arbetsgrupp på 6 personer och nu lämnar 2 oss samtidigt så nu håller vi på att planera ett äventyr som dom sent ska glömma så det blir grovkängorna på, badräkten och ett gott humör med så ska vi ge dom ett avsked och en upplevelse som dom sent ska glömma…och att minnas när dom längtar tillbax som mest…

simträning…

åka bilenSnö på gång igen och riktigt stora flingor vräkte det ner på förmiddagen. Nu var det till Puttes stora förtret torsdag och dax att packa in sig i bilen igen. Idag bär det av till  simträning i Borås (3:e gången) fast det verkar han gilla.  Får försöka få tag på en ”halkmatta” till rampen så husse kan snickra klart den om det nu hjälper?? men jag får för mig det för då kan han gå upp själv, nu får vi lyfta upp honom.nu börjar bakdelen bli tung..

Det är lite spännande att ställa dom på vågen 1 hg hade dom gått ner var sedan förra veckan, så Putte har gått ner 4hg och Bonno 3 hg. Andra gången han simmar utan flytvästen och det går riktigt bra. Ibörjan kan man se hela bakdelen och svansen som går fram och tillbaka (styr visst med den), mot slutet åker bakdelen ner och han får kämpa på mer.simmat klart...

Varje gång han simmar mot rampen där han brukar gå upp simmar han på lite snabbare, har lärt sig var han får komma upp och jag kan tänka mig att det är ganska jobbigt för dom små benen för han får kämpa på bra. När han väl kommer upp är det en liten och blöt hund. Då är det nog skönt att få komma upp och få en skön massage, slappnar av mer och mer.. 

 

 

Här ligger han och nästan blundar.

Men så är det den där bilen som väntar där ute igen !!massage

promenad med nytt godis…

Det kändes konstigt att gå ut och gå utan torkad blodpudding som vi alltid brukar ha med oss, kunna belöna när t,ex ett möte funkar bra. Klickern är nästan inte lönt att ha med sig när vi inte vet om dom överhuvudtaget tänker ta godiset vi tänker erbjuda (dietfoder). Vi hann knappt ner för stigen i skogen när det dök upp hundmöte, när vi såg dom vände jag bara resolut och sa kom här. Gick sakta (tänkte träna och låta dom komma ikapp) frammåt och emellanåt gick han riktigt fint, klickar och kastar godiset säger..- ta den (inte då), vi fortsätter och han går på fint emellanåt använder rösten bra!! istället, men han.. måste kasta ett öga bakåt iblandför dom närmar sig..ganska raskt.  Jag byter några ord med sällskapet, vilket Putte känner att han också måste göra han vill gärna ha sista ordet!! Husse kommer frustrerad och möter oss med vi går åt andra hållet istället, han blev nog lite irriterad på min avstickarträning…Erbjuder nya godiset vid några tillfällen (inte då!!) men mot slutet av promenaden tänkte jag nu ger jag den på samma sätt som jag brukar ge det vanliga godiset…När vi nästan var hemma så började dom ta det.

Har halvkokat lite morötter nu också för att få lite variation, fast det blir söligt att ha med sig märker att det är lätt att fastna i vanor, när man inte kan gör som man brukar blir mycket genast lite besvärligare. Ska ta passa på och kolla om jag kan plocka in mitt BRA!!BRA!! och extra klapp & kel på Putte..

en bra promenad

Nu har dom gått på sin diet en vecka, kan undra om det hänt något ?? Får kolla på måndag när vi ska träffa en sjukgymnast på Blå Stjärna. Det är en 24 veckors diet så det är väl knappt troligt. Var och inhandlade en långlina och en targetpinne storleksmässigt som en penna, är som en antenn utddragbar, tänkte att jag kanske kunde jobba in den som hjälpmedel (som en förlängd arm) i rally-lydnaden ibland är det nackdel med liten hund man får gå krökt vid vissa moment.

Hemma igen efter en lång skön promenad. Promenadsällskap en liten bit Harry & Julia med husse och matte, roligt att se Julia på fötter igen efter hennes operation. Putte lugn, Bonno lite pipig med husse. Putte springer på lös emellanåt gör några avstickare med inkallningsrusningar. Idag testade jag att sätta honom och gå riktigt.. långt bort, vände mig sakta om och väntade ytterligare en stund innan jag gav min signal och vilken glädjerusning han får..två goda vänner

rallystart för Putte

Putte tar rastNu har han börjat acceptera maten och det går bra men jag får inte i honom hela dagsransonen. Han kanske inte får i sig tllräckligt och blir tröttare. Vi får kolla med dom på måndag när vi ska på återbesök. (29/1) Igår var det Puttes tur (för rally på Villgotts) och han sköter sig ypperligt inne bland hundarna, och när man möter hundar ute här hemma så kan han vara så dråplig emellanåt. Jag behöver träna mycket på att bara promenera med andra hundar. Har blivit erbjuden att komma med på hunddagiset som våran kursledare har och promenera ihop med dom och det tror jag kan vara bra för våran stinge-Putte. Hon driver även ett hundpensionat där våra juveler ska få tillbringa två veckor i sommar, det är första gången vi lämnar bort dom. Vi har hållt på och leta på nätet, tidningar och hört oss för ett bra tag. Det var en jobbakompis som haft sin hund hos henne som tipsade oss och vi kollade på hennes sida och hon har kvaliten, kunskapen som vi har sökt och inte nog med det för hon driver sin verksamhet i vårt närområde.. är med andra ord toppen.. så vi är övertygade om att dom kommer att få det bra där.

Så jusst nu går vi en fortsättningskurs i rally-lydnad på Villgotts. Tanken är ju lite så att vi vill dom ska vänja sig lite vid miljön och Ninni som ska ha dom två veckor i sommar vid olika tillfällen. Inte helt fel att kunna träna i olika miljöer..nyttigt för dom.  Det är lyxigt för vi är innomhus nu när det är som mörkast och kallast ute. Jag har märkt att det är en väldig utmaning att träna inne, tar mycket energi av en hund som Putte som inte känner sig helt bekväm ihop med andra hundar men att han ändå kan lägga sig och koppla av i pausen känns ju ganska bra. Vi repeterade skyltarna vi gick igenom förra gången.  Gick även en bana med blandade nya och gamla skyltar. Jag hade tränat Putte det mesta i sitt och därifrån stå och gå ett varv runt och lyckades ta mig runt när han stod kvar fast det var nog bara tur för det är klurigt att få en hund att bara stå rätt upp. Bana var det många sitt och det gick lite segt han trodde nog det slått över på matte först stå!!…stå!! och nu sitta eller???

visst matte det löser sig…

PutteDet är hemskt att se honom sitta vid matskålen och titta, veta att han är hungrig. Han är envis och en ganska bestämd herre som vet vad han vill, vid vissa situationer och tillfällen men han är nog oxå medveten om att han har en ganska envis matte. Fast jag var nästan påväg att ge mig när det gällde maten men det gick tillslut…när jag snabb-blöt-lade och mickrade torrfodret en kort stund. En lång skön förmiddagspromenad blev det allihopa nu får vi husse med oss på dagarna oxå eftersom han blivit permiterad (det är inga ljusa tider på arbetsmarknaden jusst nu). Putte lös runt kroksjön springer på bra nu när underlaget är bart. Gör några inkallningar. Sista biten får vi promenadsällskap med Lena & Harry.

dietmat !!

Putte på favoplatsenJo det är att gilla läget!! som sagt han har varit krum i bakdelen i två dagar sön, skaren och halkigt, det var nästan likadant för en månad sedan. Igår ringde jag blå stjärna (djursjukhuset) jag vet ju att han har problem med sina patellor det är (0612) två år sedan han hoppade på tre ben alltemellanåt i ett par månader, i samma veva upptäckte vår vet, att dom hade tonsilit och Putte fick 3 pencillinkurer och Bonno två, och sedan Putte blev av med sin halsinfektion har han inte hoppat på tre ben mer. Det är inte samma symtom denna gången. Han har fått en bättre aptit sedan han cippades, det kändes ju ganska bra eftersom han var ”väldigt tetig” med maten tidigare pälsen gömmer midjan!! klart vi borde varit observanta känns det som nu. Vetrinären var kanon-bra, kände över honom vi var mest rädda för att det kanske satt i ryggen, han gick igenom honom noga och vi kommer överrens om att sätta honom på diet..han har gått upp 1kg på ett år och hans patellor som klassas 3 tar för mycket stryk. Så det blir bassängträning och bantning!!! Han åt lite utav den nya maten utblandad med den gamla till frukost men till kvällsmaten var han tetigare strödde över lite finrivna morötter (det åt han upp allt av!!! men morötter i alla former har dom alltid gillat) får se hur detta ska gå med Putte finsmakare som han är och tar inte vad som helst i munnen….men men det sägs ju att dom äter när dom blir hungriga. På kvällspromenaden tog vi en kort sammhällsrunda (barbacke ute) och jag ser ingen tendens till att han ser krum ut i bakdelen…han får vila från dom längre promenaderna en vecka.

Så här efter blir matte snål med godiset (det har varit mest torkad blodpudding och ost) det har ju varit en del kurser, och man kanske har varit lite för generös. Jag blir lite arg!! på mig själv borde gått över till light-foder när han cippades. Jusst nu väger båda lika mycket Bonno har gått upp 0,5 på ett år och det är oxå mycket på liten hund det blir nog att vi kör samma på honom…

jag gillar den nya maten

jag gillar den nya maten

Return top