Posts Tagged ‘hunddagis’

hund-dagis…

Tog med en något trött Putte, tidigt i morse till Villgotts hund-dagis på en morgonpromenad i flock med 8 andra hundar som är en riktigt nyttig träning för honom. Det är så bra att vi får möjlighet till dom här promenaderna, att få träna dom att promenera ihop med okända hundar. Efter promenaden hyrde vi badkaret på Villgotts det är gott nu är båda shamponerade så dom står sig ett litet tag. Hemma igen till lunch och Putte springer racer-bana här inne och låg  stensov sen i flera timmar, det blev två intensiva dagar…På eftermiddagen blev det övrig pälsvård.Putte Dom sprang runt och lekte på baksidan, såg ut som gröna fluff-monster en stund. Husse river mossa på baksidan ”skitkul”….det va den nybadade hunden !! Roligt hade dom ialla fall. Putte är mycket mer villig till att leka med Bonno nu, dom rullar runt, jagar varandra i en väldig fart.

ny vecka & planer…

Börjar veckan med APT mellan 0900-1200 sedan var det färdigjobbat för denna veckan.

Det är en klick & trick uppföljning i kväll på Vift, tänker åka dit med båda och kanske få lite nya tänk att klura på för hundarna. Roligt med lite extra aktiviteter att kunna plocka fram allt emellanåt, få dom att tänka till och använda huvudet, är så kul att se dom ivrigt försöka med olika lösningar innan dom hittar en lösning på rätt tänk & ett klick!!.

Imorgon åker jag iväg till Ninnis hundagis, promenerar i flock och ska hyra hennes badkar för att schamponera Putte. Har inte bestämt om jag ska ta med båda eller bara Putte.

På fredag har vi en Vetrinär-tid…hur vi ska gå vidare för att få en diagnos på Bonno. En släkting till Bonno som bor i Norge har fått diagnosen ”kosinofil duodenitt enkeritt” som är en form av allergisk kronisk magkatarr. Han hade mått och betett sig på liknande sätt som Bonno, (fast hade mer diarreer). Efter en gastroskopi kunde diagnosen fastställas och efter rätt behandling mår han bra idag lilla söta minipommen.

promenad & hundbad hos Villgotts…

Bonno på dagispromenadI dag på morgonen packade jag ihop schampo, balsam och handukar för att åka till Ninnis hundagis i Kinna. Promenera i flock på 9 hundar och sedan bada Bonno i hennes badkar, det var helt suveränt bra, slippa kröka sig dubbelt och var bekvämare för Bonno (nu luktar han så gott, tack till Ninni). Har även bokat en tid till Putte när han är färdigsimmad. Hade en bild av att Bonno skulle vara mera bekväm av att gå i flock, vi gick mitt i flocken 4 hundar framför och 4 bakom… men han tyckte det var jobbigare än Putte. Fick en ny erfarenhet gällande Bonno idag för när han var färdigbadad och vi skulle plocka ihop oss för att åka hem så skulle han inte i sin sele han kom fram och backade hur många gånger som helst, jag vet ju om att han har sådana tendenser både i att bli lyft och selad tidigare men det har funkat hur bra som helst länge hemma. Det blev annorlunda vid en inte så invand miljö…  tur att vi inte hada en tid att passa. (får nog träna lite på detta inför pensionatsvistelsen)

Bonno nybadad och påväg hem….fortf, blöt och trött & go hund.                       nybadad på Vilgotts

nybadad skönt !!Skönt att vara hemma igen att få rulla runt på mattan och leka med favoritskon när matte friserat klart….

Bonnos favoritsko

Mönsterås efterfrågar kommunalt hunddagis !!

Läste en artikel i den småländska tidningen Barometern, i Mönsterås finns önskemål om kommunalt hunddagis och där har dom samlat in namnunderskrifter för den saken. Visst låter det som en bra ide jag tror jag ska skicka min sambo på utbildning så kanske vi kan få till något sådant i vår kommun oxå han som är arbetslös!! Jag arbetar inom särskilda omsorgen och visst tillför djuren våra brukare positiv energi och ett lugn sen är det ju inte sagt att det passar alla men väldigt många har sett det med egna ögon, jag tycker det låter som en toppenidé. Man ser tydligt bådas behov hunden behöver rastas och brukaren frisk luft och därmed kan brukaren få känna sig viktig för detta ansvaret.

Return top