Posts Tagged ‘inne-träning’

många små…

korta pass inför tävlingen på lördag i Borås mycket sitt-träning just nu med båda få bort Bonnos dubbelsitt och Putte ska sitta inte ligga… och stå med Bonno…sitten på Putte börjar sätta sig så sakteliga har upptäckt att jag får vara väldigt observant på min hand och mitt finger *hihi* det är dom små detaljerna som gör det. Upptäckte det igår när jag körde ett träningspass i lokalen…kul Helen & Siri kom oxå, tur att jag var därnere vi hade missat att säga till henne att vi kör på onsdag denna veckan…så då ringde vi Sussi och hon kom med Fame & Isiss. Vi körde en fortsättningsbana och den fick plats någon liten justering bara sicken attans bra lokal vi har ;)

Banan fick ligga kvar har varit nere och kört den här ikväll oxå…idag kom Ewa ner och körde banan med Harry & Julia så vi fick träningssällskap i dag med…

Däremellan har vi varit ute i det underbara höstvädret…lite sorgligt nu tar frosten alla löven…

Alla hjärtans dag…

och sköna söndag…

Har smugit upp i ottan som vanligt myser med vovvar & kaffet, Jari sover ska pyssla till en frukostbricka med landgångsmackor, dagen till ära ;) ) innan han ska åka iväg och arbeta sitt sista pass på AC-Protektion, gott att få ha honom hemma på helgerna åtminstonde ibland sedan har han ju sitt stora fiskeintresse som är hans stora ”vitamininjektion”, frysen börjar bli tom på fisk och det är så gott. I år ska han och Johan åka upp till Lofoten i Norge med fiskeklubben ;) )

Idag är det kurstillfälle 5 i lydnad..jippi & dietdeppet lättade igår när vi var iväg på hunddag med det goa Viftgänget. Tanken var ju att vi skulle vara på Upponor men där strejkade kortläsaren så därute stod vi med 13 hundar i kylan, vilken tur att Therese var med så vi kom in och fick hyra en annan lokal, hade blitt lite kallt annars. 

Tränade båda i våra lydnads- läxor, även början av tandvisningen fick vi till med hjälp av Marianne. Efter fikat körde jag rally-banan som dom lagt med båda, Bonno kändes inte riktigt lika taggad som han brukar men han är mera störningskänslig det var ju trots allt en ny lokal. Putte däremot var taggad följsam och hade fint focus enligt åskådarögon. Efter tog alla hundar utom 2 som var tvugna att åka hem en gemensam prommenad, både kopplade och lösa, härlig känsla att se alla 11 hundar lösa ihop & kunna respektera varandra, jag blir sååå glad och det stärker dom små ”pommarnas” själförtroende så, fast fortfarande är det bäst att hålla sig ganska nära matte… 

Böckerna som Susanne bestälde har kommit ”med sikte på 10:an” med tillhörande träningsguide, verkar skit bra har bara hunnit bläddra lite i dom. Fick oxå ”lilla lydnadslathunden” tack snälla :) )

Onsdagsträningarna i garaget är alldeles för söliga numera så vi bestämde en aktivitetspromenad i Borås istället, kommer att missa dom 2 följande lördagarnas inneträning, jobbar ju…

Vilken pärla jag har… Jari hade lagt ett paket på sängen i smyg innan han åkte till jobbet…med en snygg tunika i :) )

Här har vi varit ute på en ovanlig- prommis i dag med fullständingt tappad fjärrkontroll *grrr* stannade till lite men fortsatte dra vidare såg han bara var som en svart liten prick i pereforin hade nog skitskoj en stund matte existerade inte, ändå har vi belönat upp inkallningen men här hade säkert något högintressant gått ropade, visslade helt borta alldeles för länge det enda jag tänkte inte bli arg nu, inte bli glad när han kommer tebax, inte ge något godis utan bara koppla, hm så har han aldrig gjort tidigare en helt ny erfarenhet av lutten och Bonno promenerade lugnt med mig hela tiden. Putte har ju haft lite tendens till att dra lite för långt tidigare men inte så här långt….utom synhåll, borta. När han efter en stund kom rusande tillbaks och mötte gjorde jag som jag tänkt men fick helt klart en fundering med min nya erfarenhet…

Ha nu en bra alla hjärtans dag alla…

Fredagstur till VillGotts…

Bonno-bad...En liten stund över så här på morgonen så jag passar på att uppdatera mig lite. Jobbarhelg igen så dagarna har gått i ett, vintern står i sig men en vecka till har snart passerat :) ) Vi försöker hursomhelst jaga en lokal i hemområdet nu det sista gjorde Dewa slag i saken och ringde STT så det kommar in en annons i den på torsdag… så nu får vi hoppas igen. I tisdags var jag på en informationsträff om ”God Balans” beslutet är taget på måndag kör jag igång känner mig riktigt motiverad, har ingen lust att gå upp ytterligare en storlek. Ett bra erbjudande och att man får ”back upp” om man skulle tappa gnistan. Så nu har jag handlat mat i pulverform för en vecka, snabbt & enkelt att tillaga och inte behöva grunna på vad man ska äta. Ska skriva lite lappar att sätta på kyl, frys & skafferi med aktiviteter att göra istf, tugga här gäller det att ställa om ha begäret ;)))

Harry & Dewa...I fredags tog vi (Dewa, jag & 4 vovvar) oss till Vilgotts och hyrde innelokal (2 tim) för bad och träning. Körde våran läxa, fick även till delmomentet utav ”tandvisnings-läxan” med hjälp av Dewa på Bonno. Bonno fick sig ett välbehövligt bad. En mysig fredagseftermiddag hade vi i trevligt sällskap torrt, varmt och gott var det.

Jag har fortsatt att köra hallträningen med deras måltider funkar kanonbra i hallen då den är ganska smal och har nytta utav väggen för att få rätt position i gåendet. Söndag morgon och det är snart dax för mat= en hallträning. Jobba en stund och sedan kurs ikväll. Ha det så gott därute nu är vi en vecka närmare våren :) )

missade 4:e kurstillfället oxå…

Ja vid nästa kurstillfälle ska åtminstonde mitt provsvar vara klart :) så då vet vi hur vi ska förhålla oss och förhoppningsvis lite mera hur vi ligger till tidsmässigt. Igår var vi och inhandlade en ny 12 kg säck foder, passade även på att köpa en ny blandare till duschen och beställde en ny duschslang & munstycke för att kunna montera i groventren min tanke är att jag ska kunna stå där och schamponera hundarna utan att ”kröka rygg” (går ju inte att åka till Ninni nu så himla bra där annars) stå dubbelvikt över badkarskanten då det börjar närma sig baddax så då kan man lika väl göra badet med fungoralschampot, gör ju ingen skada får inhandla det på apoteket i dag när jag hämtar ut den nya medicinen till oss.

Igår tog jag mig” i kragen” tränade lite memorerade skyltar inne, tränar stå, gå under mig när jag står på knä… det vågar båda nu är ju nästan att dom får krypa under och även momentet greppa apport med ett tack för loss 3X3…

Puttes tass-markering & åttan…

 

Tänk när vi började med att försöka få Putte att göra en tassmarkering och han la sig bara och tittade på mig som om han sa…bah varför då, innan han var framme och nosade lite på locket och la sig igen. För ett tag sedan på den sista klick & trick började jag med en tygbit på mitt knä och fångade krafsandet så nu förstår han att det är tassmarkering när locket kommer fram. 

 

jobbarhelg och vinter igen….

påväg ut...Väntar ihärdigt på att matte ska bli klar så dom får komma ut i snöyran för det har bara vräkt ner hela morgonen, det ser inte inbjudande ut jusst nu men det är bara att gilla läget och ta på sig och klliva ut… hade man inte haft hundar så hade man nog valt att bli inne idag.

Skönt att komma in igen för det var ingen ”go” promenad i snöyran. Det blev lite inneträning, kloklipp och lunch innan jobbet. Jobbar en stund imorgon också sedan är jag ledig i veckan och ska försöka koncentrera mig på lite extra hundträning. Nu hoppas vi på ett bättre väder i morgon…hemma efter snöpromenaden

näst sista gången…redan

I söndags var det kursdax för Bonno (klickerkursen), nu är det bara en gång kvar, sista på söndag och det är alltid trist när en kurs tar slut. Vi har fått nya ideer och moment att träna, har dokumenterat det för man glömmer väldigt snabbt. Kul moment att plocka fram allt emellanåt när man inte vill vara ute och man ser att hundarna tycker det är kul att få klura lite…matte vad menar du nu då ??….försöka på olika sätt innan det blir rätt. Det har handlat en del om hundens egen kroppsuppfattning göra den medveten om att den har fyra ben t.ex få in alla fyra tassar i en låda, backa upp på en mjuk kudde.

Igår fortsatte jag att träna in min nya target -pinne på båda, kort uppvärmning sedan följer dom den riktigt bra båda två. Får till en liten backning med båda med hjälp av den, följer med runt mig flera varv även under mig när jag rör mig sakta. Bonno lyckas få i tre tassar i en mindre plastlåda när jag vänder på den går han upp med båda framtassarna men får bara till en liten rörelse med baktassarna. Putte har fått till en riktigt bra duckning och det känns som om han fattat den nu har vi satt namn på den. Det blir en utmaning att få honom att gå i en låda eftersom det inte har funkat med tassmarkering på honom då han hellre vill nosmarkera !! Tränar några memorerade nya skyltar med Putte 3X3 och avslutar med några lägg under gång.

promenad från andra sidan…

Bonno på snöpromenadI dag tog vi bilen ner till tostarps bilverkstad..och promenerade därifrån 4835 steg blev det därifrån hem, (kan undra hur många små hund-steg det är) den ligger på andra sidan Tranemo. Kommunanställda har har en tävling just nu dom olika enheterna tävlar mot varandra. Idag fick Putte gå med husse eftersom jag ska på kurs med honom i kväll. En trevlig promenad med några stopp, stanna och stå.  Inga hundmöten att i träna på. Hemma igen så var det bara att knäppa på spisen för maten var förberedd idag, vad skönt det var. så skulle man göra varje dag!!  Nu ska jag bara ställa mig och leverkoka lite träningsgodis morötter och palsternacka för kvällens träning. Klorna fixade på båda hundarna nu klarar dom sig några veckor igen vad fyra veckor går fort tyckte det var nyss jag klippte dom. Ska nog ta och klicka  Bonno lite på nykokta grönsaker. Fick honom stående i en ganska stor låda igår med alla tassarna i testade  en lite mindre oxå, stod en liten stund med tre tassar i.

inneträning…

Putte & BonnoIdag parkerade jag mig i köket skickade Bonno till farstun (tänkte jag skulle vara nära och utan galler idag och få honom att stanna där medans jag tränar Putte). Han var påväg 2 ggr men backar tillbaka på mitt stanna och lägger sig. Tränar Putte nära och växelvis ligg & sitt, han får även till det riktigt bra på avstånd när han ligger i farstun och väntar när Bonno tränar.

Bonno är inte riktigt lika säker på sitt & ligg det känns som att han chansar lite ibland (matte vad menar du??) och försöker med andra saker lite snurra runt och lite tassmarkering men visst.. det hänger på mig för lite träning och jag kanske behöver vara tydligare. Testade avståndet oxå men det blev för svårt, satte sig på sitt och la sig sedan utan jag sagt ngt. Däremot när han fått sitta i farstun och koncentrera sig medans Putte tränade på att stanna i farstun så gick nog lite energi åt till det och han var inte lika ivrig när det blev hans tur så idag fick vi till duckningen för första gången inne hemma..

cool kille…

103Det har varit få hundmöten det sista att träna på. I fredags dök det upp ett, såg det närma sig på avstånd och vi var ute båda med varsin hund. Redan innan mötet hade jag planen med mig bara gå rakt fram inte titta på mötet och inte titta på Putte, hålla in honom nära, kände hur han börjar ladda i kopplet men kommer av sig, jag klickar och kastar godis vid väggrenen….och jag byter några ord med mötet.

Putte lös resten av promenaden. Det doftar gott utmed promenaden idag jag tar tillfället i akt och lyckas lura iväg och ta en annan väg, han upptäcker det ganska fort och börjar vimsa iväg och leta, gör det ett par gånger och löser upp med inkallningar, häftigt att se hans glädje i farten. På ett ställe där det tydligen doftade väldigt gott fick jag ytterligare ett tillfälle att testa min ink,sign…jag gick iväg imotsatt riktning och hann ganska långt det luktade nog jättegott men han bryter det på min signal och kommer som ett skott.

Lördag 17/1. Vi kör lite inneträning på morgonen en tidpunkt som Putte är taggad på det blev läxorna från Klickerkursen några ligg och apportpinnen, han har börjat greppa lite längre och lite hårdare. Frukostdax och en skön långpromenad. Putte lös i omgångar lyckas även idag lura honom på avvägar och få honom till att göra sina ”glädjerusningar”.

Return top