Posts Tagged ‘inneträning’

Söndag & fixa klart :))

Mars...…hm målet för dagen är att få klart min läxa inte nog med detta kommer visst en skrivuppgift till efter denna *bah*

Igår var vi och tränade med det goa viftgänget i Upponors lokaler en trappa ner istället mycket mindre lokal men med mera mysfaktor vid sidan om :) ) 11 hundar på mindre yta märks att det tröttar dom snabbare. Vi la 2 olika rally-baner med focus på svängar… en med bara vänstersvängar & en med bara högersvängar…både Putte och Bonno var nog mer taggade än ”zeega-matte” igår.

Lite lydnadsträning blev det oxå, fika och avslutningsvis en liten promme.

Planerade in att eventuellt  träffa delar utav ”Viftgänget” i Borås på onsdag och träna lydnad :) )

Höres ;) )

Söndag & 1 timme +

lite hjälpmedel som tidsfördriv för dagen :))Undra vad dagen har att bjuda på mer än regnet och 1 timme +…  har varit ganska ihärdigt nu på morgonen. Är lite sugen på att åka någonstans & gå på promenad men är fast här hemma då Jari har bilen till jobbet och den andra är luften i ena framdäcket nästan tomt så det går ju inte :(

Kör lite inneträning nu på förmiddagen istället, klura lite på ett trix & hur man nu ska få till det, har lite olika tankar runt och kring det men jag måste bestämma mig för vilket och sätta ihop dom olika delarna sen ju ;)

Trotsade vädret tillslut och gick ut i miljoner ”smådroppar-regnet” tur var väl det för vi hann precis komma in innan dom stora dropparna kom, hihi där hade vi allt turen med oss…blev kroksjörundan har varit ganska mycket folk där i helgen men nu är snart den säsongen över en vecka kvar tror jag sen blir det tomt där. Inte utan att man inspireras av campinglivet kan allt bli lite avis skulle ju inte vara helt fel med en liten husbil eller -vagn, det verkar vara ett så rofyllt liv & ser så himla mysigt ut när dom sitter där i sina vagnar & myser…

Måndag hela dan…

Sköna promenader mellan skurarna och vi har faktiskt inte blivit blöta en enda gång :) snacka vädervariationer. Idag blev det aktivitetspromenader på båda promenaderna, vi tränade både focus och fotgående i mänskliga möten och stadga parkerade Putte lite här och var för att gå iväg och göra något annat med olika störningar på olika platser. I samhället blev vi plötsligt 7 hundar (med våra) på liten yta, fick ganska snabbt en plan jag som inte alltid är så snabbtänkt…såg ganska snabbt att den ena utav dom 3 stora hundarna vi mötte var ett svårt möte.  Putte larmade på en kort stund men jag lyckades bryta det med ett godis-sök och båda damsög trottoaren efter morötter.

Vi körde lite klick & trick inne idag oxå och Putte är pågång att gripa apporten bättre och bättre. I dag kunde jag inte låta bli att klicka när han testade en ny kul grej…jag stod på knä på golvet och han knödde sig och gick under mellan mina ben ha..ha han är allt bra rolig. Jag fortsatte med ligga platt den är Bonno riktigt snabb med nu. Hade även framme pilatesbollen att dom skulle putta den med nosen och det funkade oxå bra…funderade lite på om jag kanske skulle belöna när dom tog tassen på för då fick dom iväg den bättre målet kanske skulle vara att dom står upp emot bollen på två tassar och förflyttar sig kan det funka tro ??

två små fågelungar…

Efter att vi hyrt lokal på Villgotts för lite inneträning med Bonno och Eva med Harry & Julia skulle Eva göra ett ärende inne i Kinna…det var nog ödet att vi skulle in där jusst då för vad får vi se tultande på parkeringen bland bilarna, två små söta fiskmåseungar som ramlat ur ett bo från taket troligtvis, föräldraparet flög oroligt fram och tillbaka. Detta kunde ju inte vi lämna utan började ringa och fråga folk på parkeringen…tillslut kom en herre som hade ett stort hjärta och brukade hjälpa fåglar som ramlat ur bon, vad glad man blir när man stöter på människor med stora hjärtan och på rätt tillfälle.  Han tömde en låda i sin bil och tillslut lyckades vi få tag i fågelungarna antingen skulle han lägga upp dom på taket eller lägga dom på marken när affärerna stängt och se till att föräldraparet hittade dom.. hur som helst vi lämnade dom i goda händer.

.en utav fiskmåsungarna... 

Bra med lite extraträning för Bonno ensam idag, det tar sin lilla tid att få honom taggad men mot slutet gick det lite bättre. Var riktigt gott att träna inne idag då skurarna avlöste varandra.

film…Putte tränar lite följsamhet inne…

gott & blandat…

full kollDet blev en skön och bra promenad fast nordanvinden var kall. Dom får springa lösa i skogen…lite kul att iakta dom nu, Puttes ben är påväg upp och Bonno lyfter inte alls lika högt längre innan var han nästan påväg att välta, går omkring och luktar lite misstänksamt på varandra, nästan som om är det verkligen du ? Putte har börjat använda nosen mera och Bonno mindre.  Ärkefienden kom på möte med husse på cykel, lyckades avleda med morötter igen blev bara ett litet voff när vi gick lite åt sidan men det kan säkert bli bakslag igen det har ju ofta varit så med Putte 1 steg frammåt och 2 tillbaka. Jag behöver verkligen det steget frammåt för att inte tappa självförtroendet fullständigt.

Lite inneträning har vi fått till idag också och nu fick jag till en tassmarkering med Putte med hjälp av en tygbit. Hade framme apportpinnen, lådan, fick gå under, slalom, åttan och båda taggade o väntar på sin tur.

Nä nu åker provisoriska utemöbler ut på baksidan det är riktigt varmt och lä där nu…ska vi ut och njuta en stund med kaffe och våffla till husse.

söndag 22/3

Det var en mulen dag hela dagen igår. Plockar fram klicker ”godis”, targetpinne, lådan och placerar hundarna på varsin sida av tröskeln och tar fram min låda som jag håller på att minska ner, nu var den en storlek mindre än sist men tillslut blir båda stående med alla fyra i lådan får köra så här någon dag till innan jag minskar ner den ytterligare. Tränar vidare med min targetpinne tänkte att jag skulle ha den som hjälpmedel i rallyn.

Jag kände mig även nöjd med Putte under gårdagens promenader det är betydligt enklare när man kan focusera på en hund åt gången och jusst nu har jag ju privilegiet att ha med husse på alla promenader, det blir en väldig skillnad på en och två i koppel. Under gårdagen dök det bara upp två hundar på promenaderna, båda lyckades Putte hålla ihop sig på.

Månadag och ny vecka…strålande solsken ute och dom pratade snö igår men hoppas vi att vi slipper. Jobbardag och idag börjar jag ”sympatibanta” med hundarna…måste komma i min bikini till maj!!!

fredag igen…

Igår morse (torsdag) tog vi oss en lång slask-promenad, vad dom blir lortiga, snart dax för hund-bad igen. Vi knatade iväg mot kroksjön och släppte båda lösa att rusa av sig…rusar iväg ett par gånger men inte för långt bort har full koll nästan hela tiden att jag inte försvinner till skogs eller tar en annan väg… Gör ett par gemensamma inkallningar Putte är riktigt snabb nu..Bonno halkar efter i början och går misste om några godisar..retas lite med honom för att få honom att öka tempot och han blev snabbare på dom sista och var med på noterna.

På eftermiddagen åkte vi till Maria och hennes 2 cockrar, Prillan & Java i Länghem, tog en fika ihop i Länghem. Innan vi åkte hem tog vi en promenad ihop i snöslasket. 

Idag har jag hållt på och trixa med film-klipp..har fått hjälp av min snälla bror igen annars hade det nog aldrig lyckats, jättetack..tack igen. Jag får nog försöka 10 dubbla min fiskdos..ha..ha…om det nu hjälper tro ?? Det blev sent innan vi kom ut första gången idag..Körde inneträningen med kom..fot 3×3 på båda en fick vänta på andra sidan tröskeln, vilket funkar ganska bra nu.

idag var det ”glatt” till skogs….

glashaltDet var riktigt ”glatt” ute idag, det går inte att gå där på ett tag nu. Fick gå i skogen för det var fullständig skriskobana på stigen. Annars var det riktigt gott för solen kom fram tillslut. Innetränat lite på förmiddagen med några memorerade  skyltar, tränar dom växelvis den ena får träna på att vänta har märkt att det är väldigt bra för speciellt Bonno som blir väldigt ivrig när det är jobb på gång, då får han göra sig av med lite energi på att vänta och blir mera focuserad. Båda var riktigt snabba, taggade och focuserade idag, vilket dom brukar vara på förmiddagarna.

Return top