Posts Tagged ‘klick-trick’

Slappar Söndag 1 november…

brasmys... 1 november redan, här går det undan minsann, det är en månad som jag tycker känns mörk & lite dyster…Ja här har det inte blivit mycket mer än promenader idag men dom har varit många och sköna i helgen. Är precis hemkomna från våran sista runda idag och mörkt hann det bli idag oxå. Nu var här tänt i brasan och ska jag köra ett klickerpass (tills husse kommer hem från jobbet) har börjat klura lite på en tennisboll & vad jag vill dom ska göra med den ja får se om vi kan få till det min tanke är lite att dom ska ligga ner och rulla iväg bollen med nosen och fortsätta med den andra övningen som jag påbörjade häromdagen  ;) 

Bonno-bus...

Var bara lite batteri kvar…

men jag lyckades filma en liten ”snutt” vi försöker fila på lite olika gå under & hopp igenom ja det finns ju en mängd varianter man kan köra på det temat att våga gå under oss hihi åttan testar han ett par gånger synd att batteriet tog slut kunde inte låta bli att klicka Bonno när han kom på en kul grej själv…

Putte går i lådan…

 backa in i lådanPutte i lådan                                                                                                                                               

 

Mellan tvättar och strykningar plockade jag fram klickern och husse kom in lagom så vi fick bildbevis på det, Putte testade att backa in i lådan. Fick för mig att göra ett levande hinder och visst gick det Putte var med på noterna och slank emellan smidigt. Han har blivit så supertaggad och bjuder till så fort det nalkas träning av något slag, riktigt rolig att träna med igen, mycket motor. Körde även front och 1,2,3 bakåt & framåt + ståendet med Putte.

Tränade samma med Bonno men då hade husse tröttnat på fotoarbetet och gått ut så det blev inga bildbevis från hans träning. Han blev nästan för ivrig efter att ha väntat, så han fick börja med ligg & ligga kvar föratt göra av med lite energi.

 

 testar ett nytt hinder...

näst sista gången…redan

I söndags var det kursdax för Bonno (klickerkursen), nu är det bara en gång kvar, sista på söndag och det är alltid trist när en kurs tar slut. Vi har fått nya ideer och moment att träna, har dokumenterat det för man glömmer väldigt snabbt. Kul moment att plocka fram allt emellanåt när man inte vill vara ute och man ser att hundarna tycker det är kul att få klura lite…matte vad menar du nu då ??….försöka på olika sätt innan det blir rätt. Det har handlat en del om hundens egen kroppsuppfattning göra den medveten om att den har fyra ben t.ex få in alla fyra tassar i en låda, backa upp på en mjuk kudde.

Igår fortsatte jag att träna in min nya target -pinne på båda, kort uppvärmning sedan följer dom den riktigt bra båda två. Får till en liten backning med båda med hjälp av den, följer med runt mig flera varv även under mig när jag rör mig sakta. Bonno lyckas få i tre tassar i en mindre plastlåda när jag vänder på den går han upp med båda framtassarna men får bara till en liten rörelse med baktassarna. Putte har fått till en riktigt bra duckning och det känns som om han fattat den nu har vi satt namn på den. Det blir en utmaning att få honom att gå i en låda eftersom det inte har funkat med tassmarkering på honom då han hellre vill nosmarkera !! Tränar några memorerade nya skyltar med Putte 3X3 och avslutar med några lägg under gång.

inspirationen kom tillbaka…

BonnoBonno på klickerkurs på Vift idag. Inspirationen återvände efter att jag pratat med min kursledare Ditte igår, hon är toppen fick hel del ideer man kanske till och med kan få till pannkakor med rivna morötter också så det blir till att exprimentera i köket. Igår inhandlades det ungnötslever som jag kokat tillsammans med palsternacka och morötter för att smaksätta grönsakerna, (levern ska torka och frysa kan vara bra att ha i småport). Det funkade och dom tyckte det var riktigt gott (tror jag). Bonno länsade båda mina påsar på kursen i kväll. Vi började med att värma upp ute med lite lätta övningar som locket..handen han var ofokuserad ute. Vi tränade (kroppskontroll) även inne idag och där gick det faktiskt bättre vi var i ett hörn precis vid dörren, tre tassar lyckades han få i lådan. Nu har vi massor att jobba igen när inspirationen återvänt.

inneträning…

Putte & BonnoIdag parkerade jag mig i köket skickade Bonno till farstun (tänkte jag skulle vara nära och utan galler idag och få honom att stanna där medans jag tränar Putte). Han var påväg 2 ggr men backar tillbaka på mitt stanna och lägger sig. Tränar Putte nära och växelvis ligg & sitt, han får även till det riktigt bra på avstånd när han ligger i farstun och väntar när Bonno tränar.

Bonno är inte riktigt lika säker på sitt & ligg det känns som att han chansar lite ibland (matte vad menar du??) och försöker med andra saker lite snurra runt och lite tassmarkering men visst.. det hänger på mig för lite träning och jag kanske behöver vara tydligare. Testade avståndet oxå men det blev för svårt, satte sig på sitt och la sig sedan utan jag sagt ngt. Däremot när han fått sitta i farstun och koncentrera sig medans Putte tränade på att stanna i farstun så gick nog lite energi åt till det och han var inte lika ivrig när det blev hans tur så idag fick vi till duckningen för första gången inne hemma..

inneträning..

Putte…slalom och åttan, repererar följa targethanden och gå på höger sida, gå runt mig, det blir många varv. Han är riktigt taggad här inne utan störning. Får till en duckning tillslut med hjälp av target. Kör några ligg & sitt. Snurra runt och sitta fint.

Bonno…slalom och åttan är han riktigt snabb på ska bli kul och se om det funkar för honom på kursen på söndag. Repeterar följa targethanden på höger sida gick lite trögt innan han kom igång, runt mig gick han oxå tillslut. Duckningen fick vi inte till var för ivrig för klura lite på den med honom. Lite sitta fint och snurra runt.

Avslutar med en dubbelsnurr båda samtidigt….

Return top