Posts Tagged ‘klickerkurs’

ny vecka & planer…

Börjar veckan med APT mellan 0900-1200 sedan var det färdigjobbat för denna veckan.

Det är en klick & trick uppföljning i kväll på Vift, tänker åka dit med båda och kanske få lite nya tänk att klura på för hundarna. Roligt med lite extra aktiviteter att kunna plocka fram allt emellanåt, få dom att tänka till och använda huvudet, är så kul att se dom ivrigt försöka med olika lösningar innan dom hittar en lösning på rätt tänk & ett klick!!.

Imorgon åker jag iväg till Ninnis hundagis, promenerar i flock och ska hyra hennes badkar för att schamponera Putte. Har inte bestämt om jag ska ta med båda eller bara Putte.

På fredag har vi en Vetrinär-tid…hur vi ska gå vidare för att få en diagnos på Bonno. En släkting till Bonno som bor i Norge har fått diagnosen ”kosinofil duodenitt enkeritt” som är en form av allergisk kronisk magkatarr. Han hade mått och betett sig på liknande sätt som Bonno, (fast hade mer diarreer). Efter en gastroskopi kunde diagnosen fastställas och efter rätt behandling mår han bra idag lilla söta minipommen.

sista klickerkursen…

cool killePuttes tur att åka med, sista gången idag, trist vi har varit en rolig grupp men det blir en uppföljning i april så nu får vi hålla det vid liv och träna vidare på det vi lärt oss… annars blir det lätt att man lägger det på ”hyllan” ett tag.  Nu ska jag ”fånga”  beteendet med korslagda ben och döpa det till du är en  ”cool kille”, här är ett bildbevis på att han kan. Nu ska jag försöka mig på att få honom att göra tassmarkering också, fick lite ideer och tips idag. Jobbade mest ute idag på dom olika momenten vi gått igenom, Putte hade fint focus och var samarbetsvillig. Det stärker bådas (hans och mitt) självförtroende att se att han faktiskt kan uppföra sig ganska exemlariskt. (med tanke på morgonpomenaden)

det var kallt…

Bonno på klicker-kurs på vift. Det var riktigt kallt att stå still, (ändå bara några minus) får ta med ett sittunderlag nästa gång det blev kallt om tassarna. Lite repetion gå runt- även ett föremål- så man som slutmål kan få till en åtta-rörelse mellan ett föremål och sig själv, backa, även lådan-mål att stå med alla tassarna i den, stå och gå under.

På Vift har vi gått de flesta av våra kurser, (där är dom 4 kursledare och alla är riktigt bra) har fått många bra tips och råd därifrån som första gångs-hundägare till Putte som var omplacering och osäker så har det känts bra med backup från dom som kan sin sak och har de positiva värderingarna i inlärandet. Hunden ska tycka det är roligt och att verkligen belöna det hunden gör bra inte bara se det negativa… Putte

När vi fick Putte, var avsikten sällskapshund & promenadsällskap först. När vi med tiden såg hans osäkerhet började jag gå kurser för att stärka hans självförtroende och jag ville lära mig mera hur jag skulle hantera hans rädslor. Putte har lärt oss otroligt mycket, tack vare honom blev (blir) det kurser på kurser vill bara lära mera hela tiden när man ser att han blir tryggare och när man ser glädjen hos en hund att jobba…det blir som ett gift man söker nya mål hela tiden. -Så våran första avsikt med att ha hund har numera suddats ut…….

cool kille…

103Det har varit få hundmöten det sista att träna på. I fredags dök det upp ett, såg det närma sig på avstånd och vi var ute båda med varsin hund. Redan innan mötet hade jag planen med mig bara gå rakt fram inte titta på mötet och inte titta på Putte, hålla in honom nära, kände hur han börjar ladda i kopplet men kommer av sig, jag klickar och kastar godis vid väggrenen….och jag byter några ord med mötet.

Putte lös resten av promenaden. Det doftar gott utmed promenaden idag jag tar tillfället i akt och lyckas lura iväg och ta en annan väg, han upptäcker det ganska fort och börjar vimsa iväg och leta, gör det ett par gånger och löser upp med inkallningar, häftigt att se hans glädje i farten. På ett ställe där det tydligen doftade väldigt gott fick jag ytterligare ett tillfälle att testa min ink,sign…jag gick iväg imotsatt riktning och hann ganska långt det luktade nog jättegott men han bryter det på min signal och kommer som ett skott.

Lördag 17/1. Vi kör lite inneträning på morgonen en tidpunkt som Putte är taggad på det blev läxorna från Klickerkursen några ligg och apportpinnen, han har börjat greppa lite längre och lite hårdare. Frukostdax och en skön långpromenad. Putte lös i omgångar lyckas även idag lura honom på avvägar och få honom till att göra sina ”glädjerusningar”.

Return top