Posts Tagged ‘kloklipp’

Onsdagsträningen…

Jaha :((uteblir idag…på morgonen tittade hundarna på mig menande men ge oss mat då !!…nae 8 hade vi tid hos vetten för att ta tandsten, vaccination och allmän genomgång, så gott att det änteligen blev gjort var på Anna Wendels lilla & mysiga mottagning i Viskafors träffade både (Anna s)  pappa Ragnvald som tog emot oss och mamma Eva bjöd på kaffe och tog hand Bonno när han var färdig och ombesörjde att han fick mat så fort som möjligt när han var klar och Anna skulle fortsätta med Putte, får börja borsta hans tänder han hade mer tandsten än Bonno och han tuggar inte lika gärna på ben som Bonno gör…Det var ingen rusning till eftermiddagsmålet idag *ler* båda låg och stensov, kikade upp lite precis som om imorse var du så jädra snål ?? söta & trötta med varsitt bandage ett rött och ett gult…Putte får en skön stil med sitt…

Igår var Ewa och jag nere i lokalen och tränade lite rally la en flytbana med extern belöning och en bana med massvis av sitt i olika positioner… körde även lite lydnad, stå, ligg under gång, fot och lite med apporten…lite fika hann vi med och sen hade några timmar gått…

I måndags var tranemojyckarnas promenad nu på kvällstid 19:00 istället, en underbar kvällspromenad blev det och det var ganska många hundar som hängde på…skoj & nyttigt för många hundar ;) ) Nu kör vi måndagar ett tag framöver…

I dag på morgonen hade vi solen med oss…oxå mulnar det på…osså kikar den fram lite igen…knasväder !!

Ny vecka & vilken tubo-start…

Börjar den med 3 tim APT mellan 09:00-12:00. Tänkte att jag kanske skulle försöka ta mig ut på en prommenad med hundarna innan fast morgonen är inte min bästa tid på dygnet. Det skulle dock kännas rätt bra mentalt om jag vet att dom varit ute på en runda när jag kommer hem kl 12:00, husse jobbar ju som sagt f.m måndag & tisdag. När jag kommer hem behöver jag fixa lunch sedan ska jag klippa mig kl 15:00. Ser ju ut som om jag ska lyckas fylla ut denna dagen oxå, är väl bäst att ånga på så jag hinner med  :)

Visst jag hann ju med men till saken hör att igår tappade jag mobilen i asfalten och märkte inget igår så jag trodde väl den var ok…men som sagt jag ågar på promenaden och är hemma lagom för att kasta mig i bilen och åka till Limmared när jag väl är där står inte en enda personalbil där aha Tranemo tänkte jag då och bara kör förbi plockar upp mobilen och ska ringa för att höra var i Tranemo dom är och min mobil talar om för mig att jag endast kan ringa nödsamtal bah…kör till Storgatan och där står alla bilarna på parkeriningen och är på plats 9:10 shit vad pinsamt Timecare hade redan startat infot…Catarina hade både ringt hemtelefonen och sms:at mobilen att vi ska vara i T-mo. Hemtelefonen har jag inte hört och mobilen hade tydligen fått sig en rejäl omtumlande smäll den har varit helt knäpp hela dan har plockat i och ur sim-kortet ett antal gånger innan ja skulle iväg och klippa mig…puh peppar peppar den verkar återställd efter sista isärplockningen. När man är van att ha mobil så blir det plötsligt väldigt konstigt när det inte funkar. Med andra ord denna dagen har gått i ett ja snacka om turbostart på veckan.

Sist men inte minst vi har fått ett trevligt promenadavslut på dagen.

Idag fick jag änteligen till det så nu är klorna klippta på alla 8 tassar, även Bonnos sporreklo som har växt ut och blivit riktigt fin nu. Inga problem med att klippa dom men…glöms lätt av bara…

tidig aktivitetspromenad…

Oj…klockan är 10:00 och alla morgonbestyr klara och en aktivitetspromenad med båda själv avklarad. Tränade på att få bådas focus med snabba vändningar åt olika riktningar, lite hoppa upp och stanna. Stanna kvar medans jag impoviserade lite gick iväg och kollade blåbärsrisen, gick till en papperskorg längre bort. Satte dom & stanna och ropade in dom en och en med variation på vem som fick komma först. Tränade båda på min ”OBS”- signal =kontakt och vara nära.

Klorna klippta igen på båda igår 23/7 (ej Bonnos sporreklo ännu). Blir pälsvård i eftermiddag…måste !!

jobbarhelg och vinter igen….

påväg ut...Väntar ihärdigt på att matte ska bli klar så dom får komma ut i snöyran för det har bara vräkt ner hela morgonen, det ser inte inbjudande ut jusst nu men det är bara att gilla läget och ta på sig och klliva ut… hade man inte haft hundar så hade man nog valt att bli inne idag.

Skönt att komma in igen för det var ingen ”go” promenad i snöyran. Det blev lite inneträning, kloklipp och lunch innan jobbet. Jobbar en stund imorgon också sedan är jag ledig i veckan och ska försöka koncentrera mig på lite extra hundträning. Nu hoppas vi på ett bättre väder i morgon…hemma efter snöpromenaden

Kloklipp & pälsvård

Det är gjort igen (kloklipp & pälsvård) på förmiddagen och dom blir helgfina igen…

Putte…sedan tog vi en skön promenad i solskenet man blir lite gladare när den ”stora gula bollen” är framme. Många som var ute och promenerade så vi passade på att träna mänskliga möten..Putte har blivit mera stingig det sista..när någon kommer och går -det kan ju vara en hund med. När han upptäcker att ngt, närmar sig ökar han tempot då säger jag BRA! (skavallerträning) han tittar bakåt och intar fint focus, går nära och jag kan klicka kasta godis utmed väggrenen och säga ta den, kan fortsätta så tills mötet passerat. Mitt mål med detta är att det ska funka så här även vid hundmöten..

Vid kvällsturen kom han inte med till dörren idag..det är nästan som att han,  kommer av sig vissa dagar. Han gick med husse ikväll och det går riktigt bra nu, fint focus och tar även hans godis fast jag är med.

Inneträning idag vi fortsatte med targetpinnen han följer med fint runt flera varv tillslut men undertiden kom jag på att det var svårare att gå åt vänster runt mig men kom på mig jag kör nog alltid första ingång till höger (nu fick jag mig en tankeställare) när vi kör åttan och slalomen får försöka variera mig på dom också. Följa target på höger sida. Klickar position under mig och att jag förflyttar mig lite och han kommer med. Ligg under gång 3X3 klickar dom snabbaste. Plockar fram apportpinnen han greppar den lite lite längre nu.

Bonno…pigg idag (skönt) åt sin frukost med god aptit, något lös i magen. Tur att inte Puttes stingighet smittat av sig på Bonno han bara traskar på och skulle Putte gå igång så kan jag sätta Bonno.

Tränar även targetpinnen med Bonno, han följer den riktigt bra nu, runt mig åt båda hållen, på höger sida, vi körde slalom, åttan och snurra runt det blev som ett promenadstråk innomhus.

Avslutade allt med att stätta hundarna i ett rum och bad dom stanna och gick iväg och gjorde ett par inkallningar inne och avslutade med godissök och toarullar.

nybadade pommeranier..

22/12 måndag
Igår fick vi oss en härlig promenad i solen underbart. Passade på att ta lite fina kort på hundarna.
Kvällspromenaden som började i bilen visade Putte igen att han inte vill åka..allt inormala gängor igen..fick gå och hämta honom, det var en riktigt blöt promenad på kvällen, massor av smådroppar, blött blött.
På kvällen blev det Putte bad, skönt en klar…får ta Bonno ikväll.nybadad Putte
Även idag skiner solen…så det blev solskenspromenad idag oxå gott…kroksjön runt blev det. Putte lös runt. Möte med Eva Harry & Julia. Lugnt och fint möte så skulle det alltid vara!!!
Har gjort julceesecaken hem och till jobbet klar ska handla det sista idag..koka julskinkan & doppeköttet oxå så blir det klart…gjort är gjort hoppas den inte kryper ut innan julafton. nybadad Bonno
Return top