Posts Tagged ‘pälsvård’

oväntat besök…

herr padda...I går kväll var vi över hos goda grannar och snuffsan (kanin) på lite gott rött & kvällsmat, när vi kom hem efter en trevlig kväll i gott sällskap…jo då satt det en stor padda och väntade vid dörren, tror det var padda för visst kliver dom fram?? hoppade inte som grodor gör. Snuffsan... Igår räckte inte tiden till riktigt det blev ingen pälsvårdaredag. Fick gjort det idag på förmiddagen istället. Vi har varit ute på en långerunda på förmiddagen och kikat efter herr kantarell men vi såg inte till en enda ): …spanar efter något ??Känns som om jag har lite att göra eller skulle fått gjort idag men har inte riktigt kommit till skott en zeeg dag idag. Om en stund tar jag och går ut på en aktivitetspromenad när husse kollar på travet. Chansar på att vänta lite för just nu vräker regnet ner solen skiner och det blåser så det är nog snart förbi…

skönt med någon dag mulet…

värmen tröttar !!!Jo, det känns så få hämta lite ny energi för värmen tröttar. En riktigt skön promenad i skogen med pigga hundar men hemma igen och dom ligger och stensover igen, värmen har nog varit tröttsam dom oxå. Har haft lite koloklippar & pälsvårdaredag på förmiddagen. Bonno fäller fortfarande en stor hög idag oxå. Jo jag skulle köpt ett nytt fästinghalsband till Bonno igår, citronhalsband…och nu får dom inte säljas mera någon myndighet har stoppat det…fattar inte varför ?? det som är väldigt snällt för våra djur och har funkat bra på Bonno, grrr. Har inte hört något negativt med halsbandet !! och plötsligt förbjuds det. Nu är det ist, inne med något slags chip med ett ultraljud men det blir jag lite skeptisk till eftersom våra hundar hör väldigt bra kan inte det vara störande för dom ?? Jag får väl plocka fram bärnstenshalsbandet nu ist….

Kloklipp & pälsvård

Det är gjort igen (kloklipp & pälsvård) på förmiddagen och dom blir helgfina igen…

Putte…sedan tog vi en skön promenad i solskenet man blir lite gladare när den ”stora gula bollen” är framme. Många som var ute och promenerade så vi passade på att träna mänskliga möten..Putte har blivit mera stingig det sista..när någon kommer och går -det kan ju vara en hund med. När han upptäcker att ngt, närmar sig ökar han tempot då säger jag BRA! (skavallerträning) han tittar bakåt och intar fint focus, går nära och jag kan klicka kasta godis utmed väggrenen och säga ta den, kan fortsätta så tills mötet passerat. Mitt mål med detta är att det ska funka så här även vid hundmöten..

Vid kvällsturen kom han inte med till dörren idag..det är nästan som att han,  kommer av sig vissa dagar. Han gick med husse ikväll och det går riktigt bra nu, fint focus och tar även hans godis fast jag är med.

Inneträning idag vi fortsatte med targetpinnen han följer med fint runt flera varv tillslut men undertiden kom jag på att det var svårare att gå åt vänster runt mig men kom på mig jag kör nog alltid första ingång till höger (nu fick jag mig en tankeställare) när vi kör åttan och slalomen får försöka variera mig på dom också. Följa target på höger sida. Klickar position under mig och att jag förflyttar mig lite och han kommer med. Ligg under gång 3X3 klickar dom snabbaste. Plockar fram apportpinnen han greppar den lite lite längre nu.

Bonno…pigg idag (skönt) åt sin frukost med god aptit, något lös i magen. Tur att inte Puttes stingighet smittat av sig på Bonno han bara traskar på och skulle Putte gå igång så kan jag sätta Bonno.

Tränar även targetpinnen med Bonno, han följer den riktigt bra nu, runt mig åt båda hållen, på höger sida, vi körde slalom, åttan och snurra runt det blev som ett promenadstråk innomhus.

Avslutade allt med att stätta hundarna i ett rum och bad dom stanna och gick iväg och gjorde ett par inkallningar inne och avslutade med godissök och toarullar.

nybadade pommeranier..

22/12 måndag
Igår fick vi oss en härlig promenad i solen underbart. Passade på att ta lite fina kort på hundarna.
Kvällspromenaden som började i bilen visade Putte igen att han inte vill åka..allt inormala gängor igen..fick gå och hämta honom, det var en riktigt blöt promenad på kvällen, massor av smådroppar, blött blött.
På kvällen blev det Putte bad, skönt en klar…får ta Bonno ikväll.nybadad Putte
Även idag skiner solen…så det blev solskenspromenad idag oxå gott…kroksjön runt blev det. Putte lös runt. Möte med Eva Harry & Julia. Lugnt och fint möte så skulle det alltid vara!!!
Har gjort julceesecaken hem och till jobbet klar ska handla det sista idag..koka julskinkan & doppeköttet oxå så blir det klart…gjort är gjort hoppas den inte kryper ut innan julafton. nybadad Bonno
Return top