Posts Tagged ‘rehab-badet’

simträning…

åka bilenSnö på gång igen och riktigt stora flingor vräkte det ner på förmiddagen. Nu var det till Puttes stora förtret torsdag och dax att packa in sig i bilen igen. Idag bär det av till  simträning i Borås (3:e gången) fast det verkar han gilla.  Får försöka få tag på en ”halkmatta” till rampen så husse kan snickra klart den om det nu hjälper?? men jag får för mig det för då kan han gå upp själv, nu får vi lyfta upp honom.nu börjar bakdelen bli tung..

Det är lite spännande att ställa dom på vågen 1 hg hade dom gått ner var sedan förra veckan, så Putte har gått ner 4hg och Bonno 3 hg. Andra gången han simmar utan flytvästen och det går riktigt bra. Ibörjan kan man se hela bakdelen och svansen som går fram och tillbaka (styr visst med den), mot slutet åker bakdelen ner och han får kämpa på mer.simmat klart...

Varje gång han simmar mot rampen där han brukar gå upp simmar han på lite snabbare, har lärt sig var han får komma upp och jag kan tänka mig att det är ganska jobbigt för dom små benen för han får kämpa på bra. När han väl kommer upp är det en liten och blöt hund. Då är det nog skönt att få komma upp och få en skön massage, slappnar av mer och mer.. 

 

 

Här ligger han och nästan blundar.

Men så är det den där bilen som väntar där ute igen !!massage

simträning…

Efter en lång skön förmiddagspromend och en stunds vila efter middagen åkte vi in till blå stjärna för att träffa en sjukgymnast där…men vi var ju tvugna att ställa honom på vågen för att se om det hänt något på en vecka. Inte då!! stod kvar på samma vikt. Det är visst väldigt strikt med kosten när man står på detta r/d-foder, dom har bara fått det plus att dom fått micro-bitar av torkad blodpudding +5% ost när vi tränat men man bör visst inte ge dom det heller..suck..utan ta utav dietfodret isf…nu har jag fått lite huvudbry, vi har nyligen startat 2 kurser.  simtränarPutte har aldrig varit den som kastat sig ut i vattnet utan varit i och tassat lite. Det var lite spännande att se honom i bassängen och han simmade på som om han aldrig gjort något annat. Han hade flytväst på sig idag men sjukgymnasten bedömde att han inte behöver ha den nästa gång så då blir det bara sele på och han får jobba lite mer. Vi fick lite tips uppförsbackar bra, försiktigare nedför och att man också kan tänka på vilket underlag man går på för att skona leder (lite svårt nu vintertid) och att man kan ta tre promenader istället för två men kanske inte lika långa (kortare och oftare för förbränning). Han var riktigt duktig våran Puttelutt, husse och kameran var med och förevigade oss.putte simmarPutte simtränarvåran duktiga kille

Jag kan inte riktigt släppa hur jag ska göra med kurserna vi går, båda och även jag tycker det är roligt. Får väl byta ut godiset till morötter, frukt och potatis i stället. Klickerkurs med morötter…hur låter det ??usch det är inte skoj jusst nu. Är ganska sur på mig själv för det är enbart vårat fel…jusst nu finns inget annat än att vi ska lyckas. Ska testa om någon utav dom kan tänka sig r/d fodret som GODIS…Det är rally-räning både imorgon och på torsdag.

Vi inhandlade mera utav r/d fodret, köpte en liten förpackning förra veckan för att testa. Det var lite roligt för hon som expiderade oss var väl lite tveksam om vi skulle lyckas få i vår ”bestämde herre” detta fodret…men det hon inte visste var att hans matte är lika envis som han kan vara bestämd.

Nästa vecka ska vi dit igen och då ska han få massage efter också, så imorgon blir det att ringa försäkringsbolaget och kolla om våran försäkring täcker detta. Vi hadde en riktigt trött  go Putte ikväll en händelserik dag för honom.  Bonno fick gå på en egen promenad med husse.

Return top