Posts Tagged ‘villgotts hundpansionat’

hemkommen & välkommen…

 solnedgången...Solnedgången från vår balkong otroligt vacker utsikt. Ja det har varit en riktigt lat vecka med massor av bad i ett otroligt hett men vackert Secilien som oxå är en vulkan-ö, har egen regering, egen flagga, landskapet var kuperat som på Azorerna fast på Secilien var det mesta soltorkat…Så har man blivit tant under resan,  firade min födelsedag i värmen…gott-gott & hot-hot… fick en systemkamera utav mitt hjärta, vilket jag aldrig hade kunnat drömma om !! så han har smusslat för att få med den på resan.  Nu kan jag spara till ett objektiv och ev, fotokurs istället nya utmaningar kul-kul…

Åkte direkt och hämtade vovvsen…oj vad man längtat efter dom små lurvetussarna det blev världens pusskalas när dom upptäckte att vi kommit dom låg utanför i solen och det blev full fart när dom hörde oss komma. Det har funkat bra på pensionatet båda har ätit bra och Bonno har inte visat några konstiga symtom puh…inte utan att hemske-bilden funnits där på min näthinna alltemellanåt under semesterveckan…usch !! men det är allt tur att det finns telefoner så man kan kolla läget.

Oj…vad roligt att komma hem !!

oj...vad glada dom blev!!!Gud vad man längtat efter dom !!  Roligt det var att komma hem igen och det har funkat bra i veckan, dom har varit i goda händer och haft det riktigt bra, Ninni & Pelle på VillGotts hundpensionat är toppen!!…inte utan att man kanske var lite orolig för att tänk om dom inte vill åka med hem men dom visade inga större protester…bara Putte som inte ville in i bilen !! haha..han är sig lik, bom stopp när han ser att vi ska till bilen.  Känns riktigt bra att det funkat, nu blir det nog lättare att lämna dom i Augusti (Secilien nästa). Bonno har skött sin mathållning med sina 3 regelbundna mål och inte mått dåligt på hela tiden (det oroade oss messt.. att han skulle sluta äta efter någon dag och bli dålig). Igår blev det sköna promenader mellan skurarna och tvättarna. På kvällen blev det soffläge med morötter, gott att vara hemma igen…borta bra men hemma bäst !! Nu har man vilat från ”mattearbetet” en vecka och är laddad till tusen för att komma igång igen. en morot...når inte här heller..mys i soffan med morot..

24-timmar utan 2 H:n…

I går morse åkte vi och lämnade dom hos Ninni överlämnandet gick bra, hon gick iväg med dom när det praktiska var klart, (det blev en lång dag hur i jisse namn ska man lyckas vara ifrån dom en hel vecka??). Vi åkte till Ullared direkt efter vi lämnat dom, husse fick vi med oss som chaufför eftersom det inte blev något fiske för han och Johan. Det var ju riktigt skönt att jag åtminstone fick ha ett H.. hemma. I Ullared var det hundar överallt, när vi gick över parkeringen sitter det våran frustration en hund i en bil som står i solen och skäller med alla rutor nere kanske 3 cm som om det skulle hjälpa, det kommer att vara bastu där om en liten stund, är man i Ullared lär det dröja en bra stund innan man är tillbaka.. (vad tänker man på…?? jag blir så arg). Jag skrev upp registreringsnummret i mobilen så vakterna skulle kunna larma bilägaren det var fler som sett det för efter en stund inne ropade dom ut det i högtalarna att ägaren till bilen ombads ta kontakt med vakterna utanför, hoppas dom lärt sig något !! (troligen inte) grr…ibland undrar man varför en del har hund. Så mycket som det varnas hela tiden om att inte lämna en hund i bilen sommartid.

Om en timme har det gått 24 (långa) timmar och vi ska änteligen åka och hämta dom… Hoppas det gått bra…var nästan påväg att ringa Ninni igår kväll och fråga.

Allt hade gått bra och nu utgår vi från att det kommer att funka, dom är i goda händer och Putte hade visst inte inte skällt för mycket, båda hade ätit sina mål mat (har tränat på att äta i lite olika miljöer ganska länge nu, och det har nog varit bra), Putte lämnade dock hälften på frukostmålet idag.  7 st, hundar var det med våra på pensionatet när vi hämtade nu på förmiddagen. Det var två små glada men trötta hundar vi fick med oss hem. En promenad här hemma därefter har dom legat och ”stensovit”.

Angående biltemperaturer…när vi hämtade på pensionatet i dag på f,m ställde vi bilen i skuggan med helt öppen kofertlucka, efter 30 minuter var det 45 grader i bilen…det går väldigt fort!!

hundfria ett halvt dygn…

Idag ska våra killar vara hos Ninni på pensionatet, medans jag arbetar och Jari är på kroksjöns fiskepremiär. Kommer att kännas väldigt konstigt att vara här hemma utan hundar på förmiddagen eftersom jag inte börjar innan kl 14:00. Bonno verkar inte må konstigt nu på morgonen idag och det är ju skönt med tanke på att dom ska iväg om en stund. Nu får vi hoppas att det ska funka under dagen, Ninni litar jag på till 100% så det kommer nog att bli bra, nu får vi bara hoppas att våra små ”odjur” kan sköta sig också. Det är väldigt nyttigt för dom att vara ifrån husse & matte det händer inte för ofta nästan alltid är någon utav oss hemma. Nu kommer dom att vara borta hos någon annan och bland andra hundar…får se det som en nyttig hundskola i hundlivet…vem vet dom kanske inte vill åka med oss hem ikväll.

Return top