Det är gjort igen (kloklipp & pälsvård) på förmiddagen och dom blir helgfina igen…

Putte…sedan tog vi en skön promenad i solskenet man blir lite gladare när den ”stora gula bollen” är framme. Många som var ute och promenerade så vi passade på att träna mänskliga möten..Putte har blivit mera stingig det sista..när någon kommer och går -det kan ju vara en hund med. När han upptäcker att ngt, närmar sig ökar han tempot då säger jag BRA! (skavallerträning) han tittar bakåt och intar fint focus, går nära och jag kan klicka kasta godis utmed väggrenen och säga ta den, kan fortsätta så tills mötet passerat. Mitt mål med detta är att det ska funka så här även vid hundmöten..

Vid kvällsturen kom han inte med till dörren idag..det är nästan som att han,  kommer av sig vissa dagar. Han gick med husse ikväll och det går riktigt bra nu, fint focus och tar även hans godis fast jag är med.

Inneträning idag vi fortsatte med targetpinnen han följer med fint runt flera varv tillslut men undertiden kom jag på att det var svårare att gå åt vänster runt mig men kom på mig jag kör nog alltid första ingång till höger (nu fick jag mig en tankeställare) när vi kör åttan och slalomen får försöka variera mig på dom också. Följa target på höger sida. Klickar position under mig och att jag förflyttar mig lite och han kommer med. Ligg under gång 3X3 klickar dom snabbaste. Plockar fram apportpinnen han greppar den lite lite längre nu.

Bonno…pigg idag (skönt) åt sin frukost med god aptit, något lös i magen. Tur att inte Puttes stingighet smittat av sig på Bonno han bara traskar på och skulle Putte gå igång så kan jag sätta Bonno.

Tränar även targetpinnen med Bonno, han följer den riktigt bra nu, runt mig åt båda hållen, på höger sida, vi körde slalom, åttan och snurra runt det blev som ett promenadstråk innomhus.

Avslutade allt med att stätta hundarna i ett rum och bad dom stanna och gick iväg och gjorde ett par inkallningar inne och avslutade med godissök och toarullar.