glader...

 

Det var mer än ett år sedan jag började skriva på detta inlägget…

Två timmar innan SBK tävling stängde anmälan till rallytävlingen på Marks BK klickade jag in och anmälde Dante till säsongens (2016) första tävling, trots min känsla att jag inte säkert visste ifall jag skulle ha energi att genomföra den och att vi varit lite dåliga på träna det sista, blev lite intensiv träning samma vecka för genomkörning av de olika momenten, ifall jag skulle känna för att starta…

Dagen innan körde jag igenom honom med en rallybana tre gånger, första och sista med megabelöningar och lite Nose-Work träning hann vi även med under dagen…

Min tanke var att vi skulle hunnit med en promenad på tävlingsdagen och ”dränera” lite energi. När jag går och lägger mig på kvällen hade jag fortfarande inte bestämt mig för ifall jag skulle orka åka eller inte. Gör dock de förberedelser jag brukar göra inför tävling ändå. När jag vaknar på morgonen ösregnar det, inte tusan blev man speciellt taggad av det!

Fick inte till planförberedelserna till 100% men beslutade mig för att åka, Dante var taggad och kändes riktigt fin på uppvärmningen. Anmälan klar och med banskissen i handen, började även jag känna mig lite taggad inför banvandringen det var en kul bana med några tempoväxlingar och med en väldigt kort sträcka spring efter en spiral den gav mig en liten känsla av ”bad feeling”

Vi gjorde några uppvärmningspass innan det var vår tur att starta och jag hade verkligen den där goa känslan ”i bubblan” bara hunden och jag…

Inropade på start och känslan bara är där (minns det som igår fast det är över ett år sedan) fina lilla hunden går som en klocka, fin attityd och vi bara gör, jag varken ser eller hör något runt mig det är bara Dante och jag!! Det hade varit vår första 100 poängare OM jag inte hade missat att springa den där korta sträckan, nu blev det en 90 poängare istället men känslan och Dantes runda var en 100 poängare för mig, sen att jag inte lyckades ha huvet med mig för den missen. Var rätt sur på mig själv där ett tag!! Men idag ett år efter och man fortfarande kan plocka fram känslan och Dantes prestation, är värt så mycket mer!!

Blir ”nästanpå” lite sugen att ta tag i rallylydnaden igen, har inte startat en enda rallytävling 2017 .

Ha en fortsatt fin helg :)