DSCN6881

Här skriver jag mest om livet med våra tre härliga ”pomme-killar” (2-9 och 8 år) lite som en träningsdagbok, slipper papper och penna. Har kommit på att det är väldigt bra att ha en plan och ett mål annars blir det lätt rörigt, man kör fast och framförallt när man har flera hundar att träna.

Hamnar emellanåt i moment som man tror dom kan, plötsligt inte funkar alls, då känns det ganska bra att kunna dokumentera det och kunna gå vidare och kanske göra på ett annat sätt nästa gång. Kanske man kan dela ide`er och olika erfarenheter med andra hundägare.

Alla tre tränar/tävlar i rallylydnad och är på olika nivåer.

Har lagt till stamtavlor-personligheter & kurser dom gått. Hundrasen Pomeranian hette förut dvärgspets: det är den minsta utav rasen Tysk spets. Rasklubben döpte om den till Pomeranian för att den ursprungligen kom från den tyska provinsen Pommern. Dom tyska hovdamerna fick ofta dessa dvärghundar som gåvor, det var inga vakthundar men dock utmärkta larmklockor och hur det kom sig att vi valde ”pommar”? det var nog mera ödet som sammanförde oss med Putte.

Jag hade väl pratat hund några år men inte riktigt fått Jari (min sambo) med mig…men efter 2000 fick jag ofrivilligt en hel del fri-tid efter en trafikolycka.

Efter en överenskommelse en sensommardag -05 så var Putte här på besök, en urcharmig liten svart trasselsudd på 11 månader och vi var sålda, husse nästan mest han som alltid velat ha en stor hund, med hund i familjen berikas livet!!(tack vare en god väninna så träffade vi Putte och fick bli en del i hans liv)det gick ett år sen hade en ”Pomme” blivit  2 ”Pommar ” jag har inte längre några problem med förmycket fri…tid nu räcker tiden inte till !!!

22/12-11 Välkomnade till ytterligare en pom (nr 3) Dante och änteligen en valp åkte till Hallsberg och mötte upp uppfödaren Angelica Persson där och fick fick nog bästa julklappen som går att få…