Drakedram Black Sun ” Putte” 
 
                                                                                                            född 2004-09-08
 
                                                                        e/ Pomeroy Capriole    u/ Drakedam Crystal Dust
 
 
 
 
 När Putte kom till oss blev det hans tredje hem..då var han en liten osäker, artig, försiktig och väldigt snäll 11 månader gammal Pomeranian. Han är social mot människor och gillar att bli klappad och ompysslad.
Det var vår första hund och han har lärt (och lär) oss fortfarande väldigt mycket..
 
Hans osäkerhet har gjort att det blivit ett antal kurser under åren som gått unghundskurs, vardagslydnad 1 & 2, grundkurs-klickerkurs, klick & trick steg 1 & 2, Lös & lycklig, Rally-lydnad  nybörjare +fortsättning+träningsgruppen, en heldagskurs på Villgotts i” hundens språk”.  
De flesta kurserna har vi gått på Vift. Började gå kurs i första hand därför att jag vill ha en lugn hund i närheten av andra hundar och att stärka hans självförtroende, han tycker okända hundar är överskattade. Under tiden som gått måste erkänna att jag tycker det är väldigt- väldigt roligt att träna hund,  gillar ytrycket ”ha roligt med din hund” :)  
Nu är snart 09- slut & det har varit ett år med många nya hunderfarenheter och även om Putte är en ”stissepelle” så blir jag säkrare & säkrare i hur jag ska hantera det. Det har blivit som ett ”gift” att träna hund är det bästa som finns :)
 
Planer för Putte 2010 Fortsätta med rally-lydnaden +ev, tävlingslydnad. Även Putte har lyckats i rallylydnaden 17/4 startar han i en tävling i Borås och får en poäng på 95 = 2:a placering…fast för tillfället koncenterar jag mig på tävlingslydnaden mest med honom och har ett nytt mål att starta honom lydnadsklass 1 2011
 
 
Har fortsatt med tävlingslydnaden hela 2011 målet blev under året ändrat när det gällde tävlingslydnaden men vi har tränat detaljer hela året och gått kurser för Lottis.
Även Putte har tävlat i rallylydnad under året både inofficiellt kom till 2 godkända i fortsättningsklassen innan den blev officiell 1/7-11. Putte har fått sin första titel RLD N även han med 3 godkända resultat i nybörjarklassen 79 poäng på rallycampen i Simrishamn 17/7, 83 poäng på Marks BK 14/8 och 100 poäng av lika många möjliga på Marks BK 2/10.
 
2013 Att bli godkända i fortsättningsklassen han har fått sitt RLD F och är uppflyttad till avancerad klass rallylydnad och har startat.