För Bonno var det rallykursstart redan i februari då Karin & Jan från Svenskt Hundcenter kom till Tranemojyckarna och körde en uppdateringskurs i alla klasserna inför det att rallylydnaden blev oficiell i somras. Den var riktigt bra änteligen fick jag ordning på mina fötter.

Därefter har kurserna på ”Vift” för Annika varit igång.  Torsdagsträningarna har varit igång under hela året och ett antal tävlingar detta året med.  

Innan rallyn blev officiell hann vi upp i avancerad klass och startade i en tävling på falkenbergs BK, det var en väldigt varm sommardag nästan till på gränsen för varm för Bonno. Där gjorde vi en fiin bana körde dock på 2 skyltar i högerhandlingen + var extra nöjd med den sittande honnören som vi tränat lite extra på med fördröjd belöning 67 poäng fick vi behålla, bästa poängen i klassen ;) Vi har varit ute och tävlat en del både inoff och officiellt det har både gått bra och mindre bra, mycket har hängt på mig och en massa ff eftersom även pomme nr 2 blivit ganska het vilket kan stressa mig lite.

Även med Bonno har vi tagit några högre poäng i år på SBK i Göteborg nyb 95 poäng och på Marks BK 93 poäng bägge tillfällena kändes det bra,  är ju inte alltid som känslan överenstämmer med poängen. Vi har startat vid 4 tillfällen i fortsklassen med 2 godkända resultat, vi har lyckats diska oss och fått EG vid några tillfällen men nu det känns som om vi så sakteliga är påväg uppåt den sista tävlingen med megastörning i Göteborg på hundarenan avslutade vi tävlingsåret med ett godkänt resultat 71 poäng, kändes riktigt bra…och jag hade ett lugn trots en het hund som jag under resan lyckades samla ihop tillslut. Har planerat in lite extra vinterträning för pomsen, framförallt Bonno och ingår i en täningsgrupp på VillGotts hund, superbra-skoj och nyttigt nya hundar, ny störning. Även Bonno har fått sin första titel RLN-diplom finns att beställa.

Bonno har även gått en FS/HTM-kurs, vilket han tyckte var superskojjigt..,men mycket att tänka på, har ev, en inplanerad fortsättning med honom…