Archive for the ‘simträning’ Category

10:e badet för Putte…

Putte (9 hg lättare) bland blåsippornaSista badet för Putte och båda invägda, 17 hg lättare hundar idag. Carina kände igenom båda och några hg till tyckte hon gott vi kunde ta så det blir till att fortsätta med diet-fodret 5 veckor till men dom gillar det så det ska väl gå bra.

På hemvägen tog vi en tur över Hofsnäs för att kolla vitsipporna & blåsipporna kommit upp ännu, och visst hade dom det….massvis.Bonno (8 hg lättare) bland blå-sipporna

vikt & simdax…

Putte & Bonno (1 1/2 kg lättare)Nu har det gått 2 månader sdan vi började med dieten och det har gett resultat Putte har idag gått ner 8 hg och Bonno har gått ner 7 hg, tillsammans har dom gått ner 1 1/2 kg.  När vi började med dieten i februari kändes det hopplöst ett tag och nu har vi inte mycket kvar, så himla gott !!!. Nu gäller det att hålla vikten oxå…Putte simmade 15 min i dag utan väst, det var näst sista gången idag.

8:e simmet

8:e simmetI dag på förmiddagen packade vi in oss i bilen och åkte iväg och simmade, idag plaskade det i svängarna mot slutet..det var ingen viktminskning på Putte idag. Bonno hade däremot gått ner 1 hg så nu vägde dom lika mycket (4,1). Ja då var det fästingar och ormar på gång igen, våran sjukgymnast hade träffat på den första fästingen till 1 april och hade fått rapport om ormbett på en hund, ägaren var turligt nog en vetrinär som hade serum med sig det är min fasa att stöta på en huggorm.  Nu är det 2 simningar kvar sen är det klart, fast vi ska fortsätta med fodret tills dom gått ner ytterligare några hg, så jag köpte en till 4 kg säck idag.

Hemma igen lagom till lunch men jag tar Bonno på egen solskenstur och passar på att träna focus med honom med sitt kom fot, några inkallningar han börjar få upp farten, gör några ligg kvar, gör ett ett naturhinder av lite pinnar och avslutar med ett godissök när han sedan bara får gå på lös runt sjön. när vi har aktivitet går han på bra jämnsides, när han sedan får sitt varsågod så går han bara på strax bakom mig…håller sig väldigt nära hela tiden.

Lunch och kaffe på baksidan i solen säkert 25gr mot solväggen riktigt skönt, skulle behöva gå in och städa men man vill inte gå in. Plötsligt dyker våran uppfödare upp bakom staketet då blev vi sittande i solen en stund till…och våra småkillar blir så glada när hon kommer..skönt Bonno lugnare denna gången sist hon kom blev han superstressad troligen av dofterna av tikarna hon har i löp hemma, så chipet fyller sin funktion.

Skulle gått in och städat sedan…men det blev att ”städa hundarna” istället, borstar och saxar fram. Har nog inte haft framme dom på 2 veckor nu, så det var behövligt.

Tog sedan en riktig långtur runt Tranemosjön med kameran och lyckades ta några foton innan solen gick ner, var inte hemma förrän strax innan 20:00 och fortfarande ljust…trötta och goa hundar men även matte det har varit fullt upp hela veckan något varje dag och imorgon ska jag till tandläkaren.kvällstur runt T-om sjönEtt enda hundmöte på våran kvällsrunda och det fixade han galant i dag med en respektkurva.

sim & viktkoll…

nu börjar bakdelen bli tung..Putte gått ner 1 hg till och hamnar då på 4,1 kg och även Bonno hade tappat 1 hg, väger 4,2. Sammanlagt är det då 1,3 kg lättare hundar, så nu har dom ca: 4 hg kvar var. Det har ändå gått förvånandsvärt bra och snabbt. Sen gäller det att försöka hålla vikten på dom. Nu ska jag ta och ringa Agria och kolla vad som gäller eftersom vi fick avslag på simnings-utgifterna fast vi har den högsta med… rehabilitering agria extra plus.

När vi ändå var i Borås passade vi på att gå och fota oss och beställa nya pass, båda går ut nu i april, smidigt klart att hämta nästa simmartorsdag. Hemma igen lagom till lunch och sedan var husse gullig igen och tog ut Bonno på egen promenad medans Putte & matte vilade en stund. Plockar med båda på kurs ikväll, sista gången på Vilgotts.

sol,sim & kursdag…

puttePackade ihop oss alla i bilen och åkte till simmet (19/3) igår var det 6:e gången så nu är det bara 4 ggr kvar och det går så himla bra. Denna veckan hade det inte hänt något med vikten på Putte (Bonno hade gått ner 1 hg).

På kvällen åkte vi till Villgotts och det var Puttes tur att gå på kurs. Riktigt focuserad och taggad, trodde han skulle vara tröttare efter simmet…men icke då han gick banan focuserad bägge gångerna. Nu är det bara en gång kvar på kursen på Villgotts det är alltid tråkigt när dom tar slut, vi har varit en så rolig grupp.

Putte på simträning…

Lite film från första gången Putte simmade (9/2)…då han hade flytväst på sig


yes nu har dom gått ner 1kg tillsammans…

Då var det dax att simträna för Putte igen 10:30 idag…skönt att inte behöva ge sig iväg så tidigt idag och hann att pilla i dom sin frukost såpass några timmar innan han skulle i och simma.  09:30 packade vi in oss i bilen allihopa, snöfritt än så länge men det ska visst komma in nu under dagen, kan visst bli en del igen nu när det börjar ta på drivorna så kommer det mera, typiskt men det känns nästan i luften idag för det är kallt!!

Putte simmar på tiden förlängdes lite idag och han verkade inte speciellt anfådd heller, har fått en helt annan ork märks även när han simmar 23/1 vägde Putte 4;8 , och 12/3 (idag) vägde han 4;2 han har lättat 6 hg…blev barnsligt glada när vi ställde han på vågen idag. 23/1 vägde Bonno också 4;8, och idag vägde han 4;4 så han har lättat 4 hg, sammanlagt har dom lättat 1 kg..känns riktigt gott att våran envishet gett resultat.

Hemma igen till lunch får Putte ligga och torka till i sin korg. Jag tar med mig Bonno på egen promenad och tränar honom lite i skogen på inkallningar och hålla focus…

dag full av aktiviteter…

Redan tidig morgon packade vi in oss alla i bilen och åkte till Borås då Putte skulle simträna, få massage och kolla vikten båda stod kvar på samma vikt denna veckan. Simmar gör han som bara den nu, riktigt roligt att se. Filmade en hel del i dag, håller på och trixar med det för att försöka få in det här på bloggen får nog be om hjälp med det…Väl hemma så var det tid för Bonno-promenaden och lunch, det var husse så gullig och fixade så vilade Putte och jag i soffan en stund.

Efter lunchen tog jag med Bonno till vår favorit vetrinär Gunilla Dalenberg så fick han sitt superlorin-chip, hon var gullig och tog honom när hon hade en liten lucka i sitt schemat. Blir roligt att se vilken effekt den har på honom om han svarar lika bra som Putte. Vi beställde en ny tid till Putte också när han är ”färdigsimmad” v-17.

På kvällen var det dax för Bonno att åka på kurs, en något trött herre men det gick ganska bra ändå..rally-fortsättning tränar några nya skyltar för sig, vi två olika banor…vi lyckades ta oss igenom båda…Hemma sent igen det blir ofta det på villgotts…då vi är en rolig grupp mycket hundprat med skratt och då går tiden alldeles för fort sedan var det en trött hund och matte vill jag lova.

simträning…

åka bilenSnö på gång igen och riktigt stora flingor vräkte det ner på förmiddagen. Nu var det till Puttes stora förtret torsdag och dax att packa in sig i bilen igen. Idag bär det av till  simträning i Borås (3:e gången) fast det verkar han gilla.  Får försöka få tag på en ”halkmatta” till rampen så husse kan snickra klart den om det nu hjälper?? men jag får för mig det för då kan han gå upp själv, nu får vi lyfta upp honom.nu börjar bakdelen bli tung..

Det är lite spännande att ställa dom på vågen 1 hg hade dom gått ner var sedan förra veckan, så Putte har gått ner 4hg och Bonno 3 hg. Andra gången han simmar utan flytvästen och det går riktigt bra. Ibörjan kan man se hela bakdelen och svansen som går fram och tillbaka (styr visst med den), mot slutet åker bakdelen ner och han får kämpa på mer.simmat klart...

Varje gång han simmar mot rampen där han brukar gå upp simmar han på lite snabbare, har lärt sig var han får komma upp och jag kan tänka mig att det är ganska jobbigt för dom små benen för han får kämpa på bra. När han väl kommer upp är det en liten och blöt hund. Då är det nog skönt att få komma upp och få en skön massage, slappnar av mer och mer.. 

 

 

Här ligger han och nästan blundar.

Men så är det den där bilen som väntar där ute igen !!massage

nu har det hänt något…

Massor av snö igen när allt nästan var borta…nu kanske jag får tillfälle att ta några fler snökort. Hade varit ett gyllene tillfälle igår när solen var framme och då fick jag inte med mig kameran ut.

 

Bad-dag för Putte..tidig morgonfrukost..kort rastning och packade ihop oss för att åka in till Blå Stjärnans rehab. Bonno med och fick ligga i bilen och sova trött efter gårdagens träning. Det var nästan lite spännande och se om vår envishet skulle visa något resultat på vågen idag (första veckan hade det inte hänt något) båda har gått ner 2hg var på en vecka YES !! Maten går ner utan större protester längre nu när jag micrar i vatten så dom är lite ljumna.  Putte  simtränade med väst idag också men förlängde tiden lite,  fick massage efteråt. Husse hade med sig videokameran och filmade.

Det blev en skön snöpromenad på eftermiddagen. Lite klickerträning på kvällen tänkte jag skulle få till backa vid bordet, parkerade i soffan med en skål med morötter (kokade med ungnötslever) och klickern. Dom testade, satte sig, la sig, sitter och nickar, krafsar, står på två ben innan dom slutligen står båda på alla fyra ganska länge och många klick. Upprepar samma sak en gång till efter en paus det närmaste vi kom bakåt var en lätt lutning bakåt med en baktass. Tänkte jag skulle försöka fånga det beteendet och ha tillbehören redo för dom har backat utmed långsidan förut.

Return top