mm 2010 lär bli ett år att minnas med en riktig vinter & en härlig sommar :) ) Onsdag är det visst idag och då blir det rallyträning för Bonno med ”viftgänget” borta vid skolan igår efter promenaden var Sussi & jag uppe och valde en fortsättningsbana och skyltar en liten nybörjarbana…

I Måndags var det lydnadsträning för Putte på ”Vift” med start i stugan och rapport på hur träningen gått sen sist…jag har tränat lite på momentet inkallning som jag plockat ner i 2 delar dels bakdelskontroll -ingångar med hjälp av min burk och godis vid nos och är pågång( *hihi* konstaterat igen all träning är färskvara) aktiviteten hos honom i fotpositionen när jag förflyttar mig…och farten i inkallningen som sackar i slutet som var lite svårare han tycker allt att det är lite knasigt springa förbi menar du verkligen det hittills har jag klickat honom när farten är som snabbast och kastat godiset bakom mig redan när jag kastat sackar han mer istf ökar men som sagt jag har inte gjort det så många gånger ännu mitt mål är ju att jag ska kunna använda påsen sen men jag skulle vilja ”bygga upp ett mega-värde” på den först gärna att han ska nagga i snöret lite oxå hm… ännu hellre dra lite ;) )

Lottis introduserade ett nytt moment för oss som ingår i klass 2…och heter rutan är en fyrkant 3X3 meter med koner i varje hörn ofta kan det vara märkt med band på marken oxå…momentet börjar med att föraren och hunden får ställa sig på strecket 10 meter från rutan därefter säger tävlingsledaren antingen ”skicka hunden” eller ”kommendera” till rutan där hunden ska stå i 5 sek-därefter är momentet slut…vi pratade lite kring vad vi vill att hunden ska ha för kriterier i momentet och målmedveten-fart-stanna-stå och i detta momentet vill vi att hunden ska fokusera på rutan när vi står på strecket för att skicka…och vi pratade lite kring olika metoder att lära hunden hitta mitten på rutan med hjälp av leksak-godis-target…vi fick gå ut och testa en targetmatta 2 & 2, tassar och stå på matta= belöning ska vara trevligt att stå på mattan så för Puttes del blev det massa gott godis från påsen & massa kel…tack Lottis igen för du påminde mig om Puttes faktiska framsteg när jag råkade hamna i ”jämförandefällan” igen ;) Lottis som verkligen gör tävlingslydnaden så superolig…

Igår var det promenad med tranemojyckarna 5 hundar var vi på en riktigt skön promenad, jag hade bara Putte med mig…

Ha det så gott därute sommar ju ;) )